Miben segíthetünk?

Pozitív eredmények a Belügyminisztériumban

Pozitív eredmények a Belügyminisztériumban
2022. március 4.

Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester a Belügyminisztériumban tárgyalt ma délelőtt dr. Dukai Miklóssal a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkárával és dr. Vitályos Eszterrel az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárával.

A megbeszélés témája az volt, hogy hogyan juthat hozzá maradéktalanul az Önkormányzat a Sberbanknál tárolt mintegy 1,6 milliárd forintos pénzvagyonához, annak érdekében, hogy a város működéséhez és a beruházások finanszírozásához szükséges források minél előbb rendelkezésre álljanak.

Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester a találkozót követően így összegzett: „A tárgyalást eredményesnek értékeljük, tárgyalópartnereink rendkívül segítőkészen és empatikusan álltak hozzá a vis maior okokból fellépő és városunkat jelentősen érintő problémához. Így nagyon bizakodóak vagyunk a továbbiakat illetően. Egyben szeretném megköszönni dr. Dukai Miklós helyettes  államtitkár úr és dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony közreműködését és segítségét az ügyben! Részletes beszámolót várhatóan hétfő délután adunk majd a tárgyalás eredményéről.”

Mint ismert a Sberbank végelszámolása miatt Pilisvörösvár jelenleg nem fér hozzá pénzeszközeihez. A városvezetés hétfő óta nagy erőkkel azon dolgozik, hogy a helyzetet megoldja. Felvette a kapcsolatot, az állami szervekkel és pénzintézetekkel, emellett átmeneti bankszámlákat nyitott, új állandó számlák nyitását készítette elő és ideiglenesen leállította az adófizetéseket. A héten kormányhatározat jelent meg, amely biztosította, hogy a bérkifizetések megvalósulhassanak az önkormányzatnál és a hozzá kapcsolódó intézményeknél. A Kormány emellett lehetővé teszi kedvezményes hitel felvételét a Sberbank végelszámolása miatt érintett önkormányzatok számára, amíg azok hozzá nem jutnak a banknál fennálló követelésükhöz.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []