Miben segíthetünk?

Megjelent a kormánydöntés - Folytatódik az átmeneti gazdálkodás Pilisvörösváron

Megjelent a kormánydöntés - Folytatódik az átmeneti gazdálkodás Pilisvörösváron
2022. március 29.

A város vezetése a Sberbank március 3-i csődje óta azon dolgozik, hogy a pénzintézetnél tartott mintegy 1,6 milliárd forintos pénzvagyonához hozzájusson. A belügyminisztériumi tárgyalásokat követően a polgármester és az alpolgármester kidolgozta, és március 7-én benyújtotta a Pilisvörösvár pénzügyi helyzetének megoldására vonatkozó konkrét javaslatait. A hétfőn késő este megjelent közlönyben közzétett döntés értelmében

300 millió forintos áthidaló forrást nyújt a központi költségvetés a város működésre, és 197 millió forintot a megkezdett beruházások finanszírozására. A most megítélt összeg alulmarad ugyan a zavartalan működés finanszírozásához szükséges és az igényelt 700 millió forintos forráshoz képest, de szükség esetén további átmeneti intézkedések meghozatalát helyezték kilátásba. 

Annyi már most látható, hogy 

  • a múlt héten megkezdett költségvetés teljes újratervezése továbbra is szükséges
  • a hosszabb távú elképzelésekre – például a beütemezett beruházások indítására -egyelőre biztos nincs lehetősége a településnek, hiszen a további hiányzó pénzösszegek – több mint 800 millió forint – megtérülése továbbra is bizonytalan.

A konkrét intézkedésekről a tervezést követően – a napokban – beszámolunk. Mind ez idáig a végelszámoló még nem kereste a várost, de a városvezetők bíznak abban, hogy erre is hamarosan sor kerül.

A városvezetés továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy a jelenlegi vis maior okozta pénzügyi válságból mielőbb kijuttassa Pilisvörösvárt, és a település elmúlt két évben megkezdődött dinamikus fejlődése folytatódhasson.

"Elengedhetetlen segítség ez az összeg a város működésének rövid távú fenntartásáhozKöszönjük a kormányzat támogató hozzállását a Sberbank csődje okán kialakult pénzügyi válsághoz, mindamellett bízunk benne, hogy amikor szükséges, városunk megkapja azt a további anyagi támogatást, amely kisegíti Pilisvörösvárt ebből a bizonytalan, átmeneti, nehéz helyzetből" - közölték a városvezetők. 
 
 
 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []