Miben segíthetünk?

Újabb utak, járdák tervezésére adott megbízást a Testület

Újabb utak, járdák tervezésére adott megbízást a Testület
2022. május 20.

Az Önkormányzat az eltelt két és fél évben számos helyen épített új járdát és több helyszínen utat. Ezt a munkát a továbbiakban is folytatni szándékozik a városvezetés, és minél több belterületi összközműves utcában szeretné megteremteni a feltételeit a szilárd útburkolat illetve a járda építésének. Ehhez szükséges a ciklus elején megterveztetett utakon kívül, további - kivitelezésre is alkalmas - engedélyezési tervek elkészítése. A május 17-i Testületi ülésen a képviselők a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Nóvia-Net Építészmérnöki Tervező Kft.-t bízták meg a feladat elvégzésével. Összesen 15 utcában útépítésre, három utcában az úttest felújításra és egy utcában járda építésének megtervezésére kapott megbízást a kiválasztott cég. A járdaépítésnél fontos megjegyezni, hogy több utcában is szeretne a városvezetés gyalogutat építeni, viszont csak egynél szükséges a tervezést is elvégezni.

Strack Bernadett alpolgármester elmondta: „Rendkívül fontosnak tartjuk az infrastruktúra fejlesztését városunkban. Eddig a járdaépítéseké volt a főszerep Pilisvörösváron, most emellett szeretnénk minél több belterületi összközműves úton megteremteni a közlekedés megfelelő feltételeit, és ezzel javítani a vörösváriak életminőségét. A jelenleg készülő tervek alapján, a rendelkezésre, álló források esetén, el tudjuk kezdeni az építést. Ahogy a korábbiakban, úgy most is megragadunk majd minden pályázati lehetőséget a minél hatékonyabb és gyorsabb megvalósítás érdekében.”

A fentiek alapján az alábbi utcákra készülnek tervek:

Utak építése:

·        Csuka utca

·        Fogas utca

·        Fogoly utca

·        Gólya utca

·        Harcsa utca burkolatlan szakaszai

·        Katona József utca

·        Kárász utca

·        Keszeg utca

·        Őrhegy utca

·        Pisztráng utca

·        Sas utca

·        Seregély utca

·        Sirály utca

·        Szapolyai utca

·        Ziribári utca

Járda építése:

·        Táncsics Mihály utca Mátyás király utca (Dózsa -Ponty utca között,) kiemelt gyalogos átvezetésekkel.

 

Utak felújítása:

·        A Dózsa György utca -Iskola köztől a Hősök teréig terjedő szakasza, zárt csapadékcsatorna, vagy elemes folyóka tervezéssel, parkolás figyelembevételével.

·        Szabadság utca elején lévő buszmegálló áthelyezése a Magyar Közúttal történt egyeztetésnek megfelelően.

·        Szent István utca burkolatfelújítása csapadékvíz elvezetéssel, és az ingatlanok gépjárművel történő megközelíthetőségének figyelembevételével.

 

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []