Miben segíthetünk?

Vigyázzunk az állatokra szilveszterkor is!

Vigyázzunk az állatokra szilveszterkor is!
2022. december 30.

Ami nekünk embereknek kellemes látványosság, vidámság szilveszter éjjelén, az sajnos az állatoknak egy rémálom lehet. A szilveszteri hanghatások, durrogások okozta ijedtség miatt sok házi kedvenc elfut, elmenekül akár otthonról, a kertekből is. A riadt, sokkos állapotú kutyák félelmükben haraphatnak, a kóborrá váló állatok pedig hetekig bolyonghatnak. De nemcsak a háziállatoknak, hanem a vadon élő társaikat is megzavarják ezek a hanghatások.
Arra kérünk tehát mindenkit, hogy lehetőleg ne használjon ilyen hangos eszközöket, az állattartók pedig fokozottan figyeljenek házi kedvenceikre ebben az időszakban.
Az állatmenhelyek a következezőket tanácsolják a kutyatulajdonosokat:
♦ Mindenképpen gondoskodjanak a saját állataik biztonságos elhelyezéséről, ebben az időszakban kedvenceiket csak pórázon sétáltassák.
♦ Lehetőség szerint kerüljék az olyan helyeket, ahol az állatok felesleges izgalomnak vannak kitéve.
♦ Ugyancsak fektessenek nagy hangsúlyt arra, hogy megakadályozzák az állat közterületre kijutását.
♦ Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv a gazda adatait tartalmazó bilétával. Mivel a biléta is leeshet menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip.
♦ Amennyiben mégis megtörténik a baj, és házi kedvencük elveszett, több dolgot is tehetnek annak érdekében, hogy megtalálják őket.
♦ Rendszeresen figyeljék a környéket, jelentsék a közeli állatotthonoknak, állatorvosi rendelőknek, a városrendészetnek az eltűnést, szerencsés, ha az eltűnt állatról képet is tudnak küldeni.
A kutyatulajdonosok felelős gondoskodása és körültekintése megelőzheti az állatok elvesztését.
Vigyázzunk az állatokra szilveszterkor is!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []