Miben segíthetünk?

Nagykövetjelöltek a Schillerben

Nagykövetjelöltek a Schillerben
2023. június 29.

A Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium hét tanulója (Halász Lívia, Kollár Anna Réka, Oláh Réka 11. b, Bori Bianka, Dobin Anett 11. e, Rácz Dávid, Kerékgyártó Gábor Richárd 12. b)  ellátogatott az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájába, az Európapontba. Az utazásra Jeskó Rita tanárnő kísérete el a diákokat  2023. június 6-án.
A gimnázium 2017 óta vesz részt az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban. A programhoz csatlakozó iskolák számára minden évben ünnepélyes plakettátadót szerveznek, amelyen gimnáziumunk tanulói is részt vettek és bemutatták az idei tanévben megvalósult eseményeket.
A 4 for Europe versenyen 5. helyezést elért „Ebihalak” csapata (Kollár Anna Réka, Oláh Réka, Bori Bianka, Dobin Anett) ötletesen, igényesen összeállított prezentáció segítségével elevenítette fel a tanév eseményeit (pl. 4 for Europe verseny, „Hallasd a hangod” EU-s
ifjúsági konferencia, Euroscola, Demokráciajáték, Jugend debattiert, Európai Ifjúsági Parlament programja Traunsteinban, iskolai szakkör stb.), és a tőlük megszokott lendületes, vidám hangulatú előadásukkal magukkal ragadták a közönséget.
Az idei év eredményes munkájával egy strasbourgi Euroscola programot nyertek a csapat junior nagykövetei az iskola számára. A programra 2023. november 16-án kerül sor.
Iskolánkból 24 diák vehet részt az Európai Ifjúsági Parlament formájában megrendezésre kerülő találkozón, amely lehetővé teszi Európa fiataljai számára, hogy találkozzanak, nézeteiket megvitassák és párbeszédet folytassanak Európa jövőjéről.


Halász Lívia junior nagykövetjelölt és Jeskó Rita senior nagykövet beszámolója

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []