Miben segíthetünk?

Német óvodapedagógus-hallgató érkezett a Hápi csoportba

Német óvodapedagógus-hallgató érkezett a Hápi csoportba
2023. október 6.

Német óvodapedagógus-hallgató töltötte gyakorlatát a Szabadság utcai tagóvodában. Dorka Kobrehel a németországi Heidenheimből érkezett Pilisvörösvárra, és három hetet töltött a gyerekekkel. A leendő német kolléganő a Pädagogische Hochschule Schwäbisch Gmünd harmadéves hallgatója, aki szakmai gyakorlatának helyszínéül a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvodát választotta. A kezdeményezéssel az intézmény vezetőjét Kissné Répási Anikót kereste meg, aki örömmel fogadta a vállalkozó szellemű hallgatót. Dorka helyi kapcsolatai révén szállást is sikerült szerezni számára, így szeptemberben már a Hápi csoportba tartozó gyerekekkel foglalkozhatott, Mirk Szilvia óvónő mentorálásával.

Dorkát Strack Bernadett alpolgármester is üdvözölte, és egy vörösvári ajándékcsomaggal köszönte meg munkáját. „Az ilyen kezdeményezések nagy elismerést jelentenek városunk és intézményünk számára. Bízom benne, hogy Dorka sok kellemes emléket őriz majd az itt töltött hetekről és jó hírét viszi Pilisvörösvárnak”- mondta az alpolgármester. Az intézményvezető pedig hozzátette: „Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy a helyi nemzetiségi neveléshez egy Németországból érkező szakember hozzá tudott járulni, reméljük, hogy a jövőben is lesz még erre példa.”
Tanulmányaihoz további sok sikert kívánunk!

A látogatás jó apropót adott arra, hogy az óvoda munkatársai megtekintsék Strack Bernadett alpolgármesterrel az újonnan vásárolt Rotocubo játékot is, melyet a Szent Márton Óvodai Alapítvány vásárolt az Önkormányzat hozzájárulásával, az óvodások szüleinek adó egy százalékos felajánlásával és pályázat útján állami támogatással. A pedagógusok köszönetüket fejezték ki a nevelőtestület nevében az önkormányzati támogatásért. A közös fotó is a játék előtt készült.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []