Miben segíthetünk?

A TEVÖ a különválásról - interjú az alpolgármesterrel

A TEVÖ a különválásról - interjú az alpolgármesterrel
2023. október 21.
Strack Bernadettet a Vörösvári Újság munkatársa kérdezte.

A különválásról a TEVÖ frakciót is megkérdezte a Vörösvári Újság. Azokra a kérdésekre, hogy hogyan látják a további munkát, és mit gondolnak a jövőről, Strack Bernadett alpolgármester válaszolt a lapnak. 

Mennyire érte Önöket váratlanul polgármester úr bejelentése?

A bejelentés nem ért váratlanul, mert ahogy a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület hivatalos közleményében is szerepelt, ez a döntés a november óta tartó egyeztetési folyamat eredményeként született, így zártuk a tárgyalásokat. A folytatás kérdésében az egyesület tagjai és polgármester úr nem azonos álláspontot képviseltek, és ezek a tárgyalások során sem közeledtek egymáshoz, így teljesen természetes, hogy polgármester úr a munkáját már nem az egyesület keretein belül kívánja folytatni.

Okoz-e a helyzet nehézséget a további munkában, a döntéshozásban?

Azt gondolom, hogy nem okozhat nehézségeket. Magam részéről, ahogy az elmúlt négy évben, úgy a jövőben is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az önkormányzat működése, a város fejlődése, fejlesztése biztosított legyen, békés, nyugodt környezetben. Az önkormányzati létre eddig sem egy munkaként tekintettem, hanem mint egy szolgálatra a szülővárosom jobbá, szebbé, élhetőbbé tételéért, így tudok nap mint nap szívből, jó érzéssel és lendülettel tenni. Az eddigi stratégiai tervezés egy fejlődés útjára állította a várost, és a hátra lévő egy évben is ezt kívánom követni a frakció és a testület támogatásával. Hálás vagyok mindazért a tudásért, amit az elmúlt négy évben az önkormányzattól kaptam, hiszen számos olyan terület került irányításom alá, amelyeket meg kellett értenem és tanulnom (ebben nagy köszönet illeti a kollégákat), hogy felelős döntéseket tudjak hozni, és hozhassak még az elkövetkezendő időszakban. Azok közé az emberek közé tartozom, akik nem ülnek le úgy a tárgyalóasztal mellé, hogy nincs meg a megfelelő tudásuk és információjuk a kérdéshez. Bízom abban, hogy tudásommal én is megfelelően szolgálhattam és szolgálhatom még a várost, mindannyiunk közös otthonát, hiszen céljaim mind városvezetőként, mind városlakóként azonosak Pilisvörösvár jövőjét illetően: hogy az utókor számára méltó módon megőrizzük a helyi értékeket, és haladjunk a korunk elvárásainak megfelelően.

Tervezik-e a csapat újraépítését és a választásokon való indulást?

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület folytatni szeretné a város szolgálatát, mert bár nagyon sok mindent tettünk, elértünk, de nem mondhatjuk, hogy végeztünk, hiszen megannyi terv és feladat van még előttünk, amit meg szeretnénk valósítani. Ezért tervezzük az indulást a június 9-i önkormányzati választásokon. Lesz kisebb változás a csapatban, de nagy részben változatlan a felállás, mindenki elkötelezett amellett, hogy Pilisvörösvár gazdasági, kulturális értékeit megőrizze, fejlessze a 2024–2029 közötti ciklusban is. Ezért fogok, fogunk tenni együtt, ahogy tettük eddig is egy összetartó, fejlődő városért és annak közösségéért.

Palkovics Mária

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []