Miben segíthetünk?

Ünnepi rend a temetőben

Ünnepi rend a temetőben
2023. október 27.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével az Önkormányzat különösen nagy figyelmet fordít a temető karbantartására, rendezettségére. A Városgazda Kft. felkészíti a területet a látogatók fogadására. Elvégzik a fűnyírást, a falevelek, termések összegyűjtését, rendbe teszik önkormányzati fenntartású sírokat, az elmúlt évekhez hasonlóan gondoskodnak a parkoló megvilágításáról, kezelik a szemetesek és több helyen őszi virágokat is ültettek.

Az Önkormányzat azt kéri, hogy a hozzátartozók is tartsák karban a sírokat és azok környezetét, hogy a temető egész évben gondozott lehessen. Ennek segítésére az ünnepeket megelőzően idén ismét zúzott követ biztosít a város.

A nagyobb látogatóforgalom fogadására, kezelésére is felkészült az Önkormányzat. Hosszított nyitvatartással, ingyenes buszjárattal, a helyszín rendészeti biztosításával, mobil illemhellyel, helyszíni tájékoztatókkal segíti az ünnepen a látogatókat.

Az ünnephez kapcsolódó információkat, szabályokat az alábbiakban foglaltuk össze:

- hosszított nyitva tartás: kizárólag november 1-én és november 2-án (7.00 – 21.00), az ünnepet megelőző napokban az október 31-ig érvényes nyitvatartási idő szerint lesz nyitva a temető (7.00 – 20.00).

- A korábbi évekhez hasonlóan a parkolást, a parkolóból való gyorsabb ki- és behajtást, illetve a gyalogosokat idén is a polgárőrök, a településőrök és a rendőrség segíti majd a hétvégén, valamint október 31-én és november 1-én.

- A megnövekedett forgalom miatt ezen a két napon csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal és kizárólag délelőtt 8–12 óráig lehet járművel a temetőbe behajtani. A nagy látogatottság okán ezeken a napokon a behajtási engedély nem érvényes (csak a mozgáskorlátozott igazolvány).

- A parkolókban a korábbi évekhez hasonlóan a sötétedést követően világítás is biztosítja a látogatók és a járművek biztonságának védelmét.

- Mobil illemhelyet helyeznek ki az ünnepre a temető hátsó parkolójában.

- A sírkő készítéssel foglalkozó vállalkozók a helyi rendelet szerint október 27. és november 5. között a temetőben nem dolgozhatnak, kivételt képeznek az ebben az időszakban zajló temetésekhez kapcsolódó sírkő bontások.

- A szentmise a ravatalozónál november elsején 17:00 órakor kezdődik.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []