Miben segíthetünk?

Idősbarát Önkormányzati díjban részesült Pilisvörösvár

Idősbarát Önkormányzati díjban részesült Pilisvörösvár
2023. november 13.

Idősbarát Önkormányzati címet, és ezzel együtt másfél millió forint anyagi támogatást nyert Pilisvörösvár a Kulturális és Innovációs Minisztérium valamint a Belügyminisztérium pályázatán. A díjátadó ünnepséget november 9-én tartották a Magyar Királyi Lovardában, ahol Fetter Ádám polgármester vette át az elismerést Dukai Miklós önkormányzati államtitkártól, és Hornung Ágnes családokért felelős államtitkártól. A pályázatra összesen 94 önkormányzat nyújtott be anyagot, melyből városunk mellett még 11 települést részesítettek elismerésben.

Az Idősbarát Önkormányzati Díjjal az alapítók az idősek támogatásának helyi, települési szintű erősítését tűzték ki célul. A pályázaton azt értékelték, hogy az adott önkormányzat a kötelező feladatain túl milyen innovatív ötletekkel, egyedi kezdeményezésekkel teszi jobbá, tartalmasabbá, biztonságosabbá idős lakosai mindennapjait.

Városunk számos ilyen elemet tudott bemutatni a pályázatban: így a 70 éven felülieknek juttatott ajándékutalványt, az időseket tömörítő civil szervezetek programjainak pénzbeli támogatását, az idős korúak aktív bevonását a városi programokba, a szépkorúak, a jubiláló házaspárok köszöntését, az időseknek szóló rendszeres és alkalmi kulturális, ismeretterjesztő és egészségügyi programokat.

Városunk a pályázatban vállalta további mozgást, memóriát, egészséges életmódot fejlesztő, támogató programok, tematikus előadások, a generációk összehozását támogató események megvalósítását is.

Az Idősbarát Önkormányzati Díj elnyeréséért az alapítása óta eltelt két évtized alatt 1300 pályamű érkezett és 130 település vezetője vehette át az elismerést. Az idei felhívásra háromszor annyi pályázat érkezett, mint az előző esztendőben.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []