Miben segíthetünk?

Energetikai mintaprojektben vehet részt Pilisvörösvár

Energetikai mintaprojektben vehet részt Pilisvörösvár
2023. november 14.

A Bay Zoltán Kutatóközpont idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. E jeles alkalomból a tudásközpont több mint 100 közép- és nagyvállalati, tudományos és egyetemi vezető részvételével nemzetközi üzleti partnertalálkozót szervezett, illetve BAY EXPO néven bemutatta legújabb innovatív ipari fejlesztéseit is. A rangos eseményt Csák János kulturális és innovációs miniszter nyitotta meg Budapesten, a Magyar Zene Házában november másodikán. A rendezvényen meghívottként részt vett Strack Bernadett alpolgármester is.

Az eseményen annak az energetikai megoldásnak a keretrendszerét is bemutatták, amelynek tesztkörnyezete Pilisvörösvár lesz. A kutatóintézet munkatársai még szeptemberben keresték meg Pilisvörösvárt, és a döntéshozókkal megismertették a kidolgozandó energetikai modellt. A kezdeményezéshez örömmel csatlakozott városunk is, mivel az energetikai beruházások döntéseihez jó alapot jelenthet majd a rendszer.

A városvezetés számára rendkívül fontos az energiahatékony működés, ennek keretében végezték el több intézmény energetikai korszerűsítését: az óvodák szigetelését és világításkorszerűsítését, valamint a város közvilágításfejlesztését is.

A vizsgálat során a kutatóintézet olyan adatokat bocsájt majd Pilisvörösvár rendelkezésére, melyekre alapozva a város tovább optimalizálhatja, csökkentheti az energiaköltségeket, mindehhez pedig most díjmentesen juthat hozzá településünk.

További információk a a kutatóintézet munkájáról és a jubileumi ünnepségről:

Bay Zoltán magyar kutatóként megteremtette a modern asztrofizika egyik új tudományágát, a rádiócsillagászatot, hiszen a világon elsőként neki sikerült radarhullámokkal megérinteni a Holdat. Tudományos eredményeire tekintettel kortársai közül többen Nobel-díj várományosként is emlegették. Az ő nevét viseli az idén jubiláló tudásközpont, amely kutatóintézetként az ipari fejlesztések legjelentősebb hazai képviselőjévé vált.

E jeles alkalomból nemzetközi üzleti partnertalálkozót, illetve legújabb innovatív ipari fejlesztéseiből BAY EXPO néven bemutatót szervezett a Magyar Zene Házába, méltó emléket állítva névadójának. A rangos budapesti eseményt Csák János kulturális és innovációs miniszter nyitotta meg.

Dr. Schmidt Balázs, a Bay Kutatóközpont ügyvezetője hangsúlyozta: „Meggyőződésem, hogy Magyarországon kutatóintézetként a Bay piacvezető az ipari fejlesztések területén. A jubileum kiváló apropó volt arra, hogy üzleti és tudományos partnereinknek bemutassuk eddig elért eredményeinket, egyúttal felvázoljuk jelenünket és távlati jövőnket is. Mindemellett alkalmat is teremtettünk arra, hogy mozgásban tartva az ökoszisztémát, szélesítsük horizontális kapcsolatainkat is, ami elengedhetetlen újabb jövőbeni sikerek eléréséhez.”

A partnertalálkozón több mint 100 üzletember és a hazai tudományos világ meghatározó szereplői vettek részt, akik a szakmai előadásokat követően olyan fejlesztéseket ismerhettek meg a BAY EXPO kiállítás keretében, mint például ipar 4.0 szimulációs modellek, újgenerációs drón és szonár eszközök, virtuális valóságra, illetve mesterséges intelligenciára optimalizált okosszemüvegek és monitorok, roncsolásmentes vizsgálati eszközök, illetve egészségipari robotok, 3D szkennerek.

A Bay Zoltán Kutatóközpont jövőképe egy olyan piaci alapokon működő, nemzetközileg is jegyzett fejlesztőközpont létrehozása, amely képes a hazai és nemzetközi ipari innovációs igények gyors kiszolgálására, saját új szellemi termékek megalkotására. E cél eléréséhez az elmúlt három évtizedben eddig elért eredmények kiváló alapul szolgálnak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []