Miben segíthetünk?

Védett erdőkön áthaladó 20 kV-os középfeszültségű hálózat egy részének bontását kezdte meg az E.ON

Védett erdőkön áthaladó 20 kV-os középfeszültségű hálózat egy részének bontását kezdte meg az E.ON
2023. november 22.

Megkezdte az E.ON a védett erdőkön áthaladó – köztük a városunk területén található – 20 kV-os középfeszültségű hálózat egy részének elbontását, hogy aztán földkábellel helyettesítsék azt. A szolgáltató összesen több mint 450 oszlopot és 50 kilométernyi szabadvezetéket szüntet meg és vált ki földkábellel a társaság a Budai Tájvédelmi Körzet Natura 2000-es területein, illetve a térség lakóövezeteiben. A teljes folyamat 2022-2025 között több lépcsőben, az ügyfelek áramellátásának folyamatos biztosítása mellett történik.

Ezzel párhuzamosan megújul az E.ON Hungária csoport solymári alállomása, amely nagyobb üzembiztonságot és kapacitást jelent a budai térség és környékbeli települések lakosainak, köztük a pilisvörösváriaknak is. Az említett alállomás 40-50 éve még 7500 fogyasztót látott el, mára azonban már 40 ezer fogyasztási pont áramellátását biztosítja Máriaremete, Remeteszőlős, Solymár, Pesthidegkút, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Piliscsaba és Nagykovácsi településein, ezért is vált szükségessé a fejlesztés.

A kétmilliárd forint értékű hálózatfejlesztés részben a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásaiból valósul meg a magyar kormány előfinanszírozásával, részben önerőből - közölte a társaság az MTI-vel.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []