Miben segíthetünk?

Jó hír a babacsomagot igénylőknek és a rászoruló családoknak

Jó hír a babacsomagot igénylőknek és a rászoruló családoknak
2023. december 13.

Változik a pénzbeli és természetbeni szociális támogatásokról szóló rendelet. A módosítás kedvezően érinti majd azokat, akik babacsomagot igényelnek, illetve a rászorulókat is.

Emelkedik a természetbeni születési támogatás összege, így értékesebb – 8600 forint helyett 13 ezer 200 forintot – érő babacsomagot kapnak a pilisvörösvári újszülöttek két helyi gyógyszertár és az Önkormányzat összefogásának köszönhetően. A születési támogatás összegét szintén növeli a város, méghozzá 15 ezer forintról 20 ezer forintra.

Az érintett rendelet módosítása kedvezően érinti Pilisvörösváron élő, hátrányos helyzetű, lakhatási problémákkal, anyagi gondokkal küszködő, szociálisan rászoruló családokat, alacsony jövedelemmel rendelkező egyedül élőket, illetve egyedül nevelő szülőket is.

A módosítással a támogatások elbírálásánál az egyedül élő kategóriába sorolja a gyermekét egyedül nevelő szülőt és 50 százalékkal magasabb egy főre jutó jövedelmet engedélyez, illetve nagyobb támogatást biztosít azoknak a pilisvörösvári szociálisan rászoruló kérelmezőknek, akik lakhatási támogatás iránti kérelmet nyújt be.

A jegyzőre átruházott hatáskörébe tartozó lakhatási támogatás mértékét 3000 forintról 6.000 forintra, árvaellátásra jogosult gyermek vagy fiatal felnőtt esetében, aki mindkét szülőjét elvesztette a támogatás mértékét 12 ezer forintra emeli a város.

Emellett emelkedik a lakhatási támogatás mértéke a téli fűtési időszakra, október 1 – március 31-ig terjedő időszakra 6 ezer forintról 10 ezer forintra. Árvaellátásra jogosult gyermek vagy fiatal felnőtt esetében, aki mindkét szülőjét elvesztette a támogatás mértéke a döntés értelmében 15 ezer forintra nő.

Az elfogadott, kedvező módosítások a már megállapított lakhatási támogatásokra is érvényesek.

A gyógyszertámogatást igénylőknek ugyancsak jó hír, hogy 6 ezer forintról 9 ezer forintra emelkedik az igényelhető összeg.

Tüzelőtámogatás iránti kérelmet kétszer nyílik lehetősége benyújtani az érintetteknek, október 1. napja és március 15. között-

A SZEB hatáskörébe tartozó beiskolázási támogatás mértéke is emelkedik 10 ezer forintról 15 ezer forintra.

A támogatásokról kedden döntött a város Képviselő-testülete.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []