Miben segíthetünk?

Napsütés, hideg és finomságok - két hete mulathattunk a Vörösvári Disznótoros fesztiválon

Napsütés, hideg és finomságok - két hete mulathattunk a  Vörösvári Disznótoros fesztiválon
2024. február 4.
Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Vörösvári Disznótorost az Önkormányzat és a Művészetek Háza. Az egész napos eseményt ezúttal a Kacsa-tónál felállított jégpálya mellett zajlott január 21-én. A Vörösvári Újság képeivel és beszámolójával szeretnénk felidézni a fagyos, de remek hangulatú nap eseményeit.

Szikrázó napsütés és igazi csípős, téli hideg fogadta a harmadik Vörösvári Disznótorosra érkezőket vasárnap a Kacsa-tónál. Már a kora reggeli órákban megkezdődött a készülődés – a helyi szervezetek főzőcsapatai elfoglalták sátraikat, zöldséget pucoltak, hagymát vágtak, vizet forraltak, húst szeltek, fűszereztek, hogy mire a böllér elkészül a disznó előkészítésével, minden készen álljon a főzésre. Az esemény az önkormányzat és a Művészetek Háza szervezésében, a Művészetek Háza munkatársainak koordinálásával zajlott.

Az egyesületek igazi disznótoros finomságokkal készültek. A Kertbarát Kör tagjai toros káposztával, a Fiviret töltött káposztával és fánkkal, az énekkar gulyáslevessel, a TEVÖ hagymás májjal és töpörtyűvel, a nemzetiségi önkormányzat pedig fánkkal várta az idelátogatókat.

Ahogy telt az idő, egyre többen és többen érkeztek, hogy ezúttal itt, a Kacsa-tónál költsék el a vasárnapi ebédjüket, vidám, téli hangulatban. És hogy ne unatkozzon senki, amíg az ételekre vár, a szervezők programokról is gondoskodtak. Volt a malachoz kapcsolódó kézműves foglalkozás, minikiállítás az egykor disznóvágáshoz használt eszközökről a Sváb Sarok gyűjteményéből és színpadi program egész nap. A koncertek sorát az Alma Együttes nyitotta, akik rögtön meg is töltötték érdeklődőkkel a sátrat, őket sramlizenekarok követték, a zeneiskola két együttese, a Mini Sramli és a Pilis Brass Band, valamint a Lumpen Tulpen Trió játszott. Az ebédidőt követően Karda Beáta és Szelle Szilárd retró dallamokkal szórakoztatta a közönséget, majd egy stílusváltással a Dr. Peller Jazz Band lépett színpadra.

A harmadik Vörösvári Disznótoros egyben a tél eleje óta üzemelő jégpálya zárórendezvénye volt, a jeges téli sport szerelmesei pedig ki is használták az utolsó lehetőséget. A jégpályát és a disznótorost az Old Bones zenekar koncertje zárta az esti órákban.

Palkovics Mária

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []