Miben segíthetünk?

Átadták a megbízóleveleket a Városházán - az új testület októberben kezdheti el a munkát

Átadták a megbízóleveleket a Városházán - az új testület októberben kezdheti el a munkát
2024. június 20.

A polgármester, a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők június 9-i választásának eredménye jogerőssé vált, így szerdán délután megtartották a megbízólevelek hivatalos átadását a pilisvörösvári Városházán.

Gergelyné Csurilla Erika a Helyi Választási Iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy a választás érvényes és eredményes volt, valamint tájékoztatást adott a jogszabályi háttérről. Bemutatta a Helyi Választási Bizottság tagjait és felkérte Dr. Németh Judit elnök asszonyt, hogy ismertesse a választás eredményét, valamint adja át a megbízóleveleket.

A HVB elnöke beszámolt arról, hogy az önkormányzati választáson Pilisvörösváron 11.717 választópolgárból 7.189 fő jelent meg a szavazóhelyiségekben, ez az országos részvételi aránynál 3,26 %-al magasabb volt.

A legtöbb szavazatot Dr. Fetter Ádám az Egységben Vörösvárért Egyesület (EVE) jelöltje kapta, és 2.937 szavazattal nyerte meg a polgármester-választást, megelőzve Szontág Nándort a VKE és Strack Bernadettet a TEVÖ jelöltjét.

Az egyes egyéni választókerületben Cser András 492 szavazattal,

a kettes egyéni választókerületben Mátrahegyi Erzsébet 373 szavazattal,

a hármas egyéni választókerületben Kiss Zsuzsanna 336 szavazattal,

a négyes egyéni választókerületben Ziegler István 284 szavazattal,

az ötös egyéni választókerületben Hollauer György 267 szavazattal,

a hatos egyéni választókerületben Wieszt László 308 szavazattal,

a hetes egyéni választókerületben dr. Lehrer Anita 289 szavazattal,

a nyolcas egyéni választókerületben Dr. Lovász Ernő 310 szavazattal nyerte meg a választást.

A kompenzációs listáról jutott mandátumhoz Strack Bernadett a TEVÖ egyesület, Kollár-Scheller Erzsébet a VKE egyesület és dr. Horváth Brigitta EVE egyesült jelöltje.

 

A 2024-es nemzetiségi önkormányzati választást tekintve 1.149 regisztrált német nemzetiségi választópolgárból 949 fő jelent meg a szavazóhelyiségekben.

A Német Nemzetiségi Önkormányzatban képviselői mandátumhoz a következő jelöltek jutottak: Mirk Szilvia 654 szavazattal, Szabóné Bogár Erika 570 szavazattal, Feldhoffer Péter 399 szavazattal, Botzheim Réka 395 szavazattal, Sax Ibolya 652 szavazattal. Valamennyien az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége jelöltjeiként.

Dr. Németh Judit végezetül sok sikert és a város érdekében végzett eredményes munkát kívánt mind az önkormányzati, mind pedig a nemzetiségi választások győzteseinek.

Eltérően a korábbi gyakorlattól, a június 9-én megválasztott testület csak októbertől, az alakuló ülést és az eskütételt követően kezdheti el munkát. Addig változatlan felhatalmazással a jelenlegi testület viszi a város ügyeit.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []