Miben segíthetünk?

Elhunyt Dr. Fekete Sándor Pilisvörösvár korábbi háziorvosa

Elhunyt Dr. Fekete Sándor Pilisvörösvár korábbi háziorvosa
2024. július 3.

Elhunyt Dr. Fekete Sándor Pilisvörösvár korábbi háziorvosa. Dr. Fekete Sándor 1935. május 15-én született a romániai Szatmár megyében, Halmi településen. Szatmárnémetiben érettségizett 1952-ben, majd a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen 1958-ban végzett. Feleségét Erikát is az egyetemen ismerte meg, aki ugyanott a gyermekorvosi karon diplomázott. A tanulmányokat követően Erdélyben 30 éven át praktizáltak többek között a Székelyföldön, a Szilágyságban és Máramaros megyei Nagybányán.


Magyarországra 1989-ben települt át, ekkor Pilisvörösváron kapott háziorvosi állást, a következő évben pedig családja is ide költözött. Lánya, veje és unokája szintén az orvosi pályát választotta, ők Tatán élnek. Fia, felesége és két gyermekük mérnökként végeztek, és a család ezen ága Pilisvörösváron él.


Doktor úr sokoldalú személyiségét jól mutatja, hogy egyetemi évei alatt atletizált és a futásban jeleskedett, később pedig operaénekesként Udvarhelyen többször is fellépett. Emellett szívesen írt verseket. Kedvenc időtöltése az olvasás, a természetjárás, a fotózás, és a szójátékok voltak.


Dr. Fekete Sándor életében az általános orvoslás azt jelentette, hogy a szüléslevezetéstől, a gyermekorvoslástól a belgyógyászati, sebészeti kórképek ellátásán át a foghúzásig minden szakterületen helytállt, ha szükség volt rá. Megfogalmazása szerint: "A medicinától nem lehet elválni! Folyamatos tanulást igényel, és rengeteg újdonságot nyújt. A legszebb része a gyógyítás!"
Emlékét örökre megőrizzük. Őszinte részvétünk a családnak!


A kép és szöveg forrása: Mátrahegyi Erzsébet önkormányzati képviselő oldala

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []