Miben segíthetünk?

Felhívás a zajkeltő tevékenységekre vonatkozó szabályok betartására

Felhívás a zajkeltő tevékenységekre vonatkozó szabályok betartására
2024. augusztus 1.

Időről időre felmerül a kérdés közösségi médiában helyi csoportokban, hogy mikor szabad és mikor tilos zajos tevékenységet végezni. A következőkben összegyűjtöttük az erre vonatkozó szabályokat. Fontos, hogy a békés egymás mellett élés érdekében mindannyian tartsuk be ezeket az előírásokat. Ha mindenki alkalmazkodik a közösségi szabályokhoz kevésbé zavarjuk egymás nyugalmát és tervezhetőbbé, nyugodtabbá válik az életünk.  

Pilisvörösváron a hatályos zajrendelet (6/2010. (III. 29.) önkormányzati rendelete a zajártalom elleni védekezés szabályairól) értelmében

- a kertekben, kiskertekben kertépítéssel és fenntartással kapcsolatos tevékenység, mint például a motoros fakivágás, traktorjáratás és fűnyírás,

- belterületi ingatlanon, valamint építési telken, építési- és közterületen, egyéb ingatlanon építési, -és zajjal járó ipari, szerelési és egyéb munka az alábbi időpontokban engedélyezett:

- hétköznapokon 6:00 és 19:00 óra között

- szombaton 7:00. és 17:00 óra között

- vasárnap, munkaszüneti napon, illetve a munkaszüneti napok körüli munkarendet szabályozó hatályos jogszabályokban meghatározott egyéb pihenőnapokon és ünnepnapokon délelőtt 9:00 és 14:00 óra között.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy nem megengedett a közösségtől származó zajkeltő tevékenység 22:00 és reggel 8:00 óra között.

A zajrendelet nem vonatkozik a városi ünnepségek, város által szervezett rendezvények kapcsán használt hangosításra, ezzel együtt pedig a hangosbemondón közvetített információkra, hirdetésekre, a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényekre, valamint a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó gyűlésekhez fűződő tevékenységekre sem. Ide sorolható még a vallási tevékenység végzése és az egészségügyi mentési tevékenység is, valamint a tűzoltással, műszaki mentéssel vagy bűnüldözéssel kapcsolatos feladatok.

Kérjük a Tisztelt lakosságot a fentiek betartására a békés és nyugodt együttélés megteremtése érdekében.

Együttműködő magatartásukat köszönjük!

                                                                                   Gergelyné Csurilla Erika

                                                                                               jegyző

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []