Miben segíthetünk?

Munkaerő-piaci visszatérést segítő támogatás igényelhető

Munkaerő-piaci visszatérést  segítő támogatás igényelhető
2024. szeptember 3.
EFOP PLUSZ-6.3.1-23-2024-00001 – Kisgyermeket nevelők munkaerő-piaci visszatérésének célzott támogatása

A Magyar Államkincstár vissza nem térítendő támogatást nyújt a munkába álló vagy munkába visszatérő, bölcsődei ellátásra jogosult gyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása céljából. A támogatás a kevésbé fejlett régiókban (Pest vármegye -kivéve Budapest, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl) kerül felhasználásra.

A támogatás a 2023.04.01-jét követően munkába álló vagy munkába visszatérő, bölcsődei ellátásra jogosult gyermeket nevelő szülő számára folyósítható, akinek állandó lakóhelye - vagy ha tartózkodási hellyel rendelkezik -, tartózkodási helye a kevésbé fejlett régiók területén van, és aki gyermekét önkormányzati, vagy nem önkormányzati fenntartású családi bölcsődei, munkahelyi bölcsődei, mini bölcsődei ellátásban, vagy napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító szolgáltatásban helyezi el.

 A projekt keretében a Kincstár azon gyermekük után családtámogatásban részesült szülők (vér szerinti, nevelő és örökbefogadó szülők, továbbiakban: szülő) számára biztosít támogatást, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek, és munkába állásuk vagy munkába visszatérésük – amelynek dátuma nem korábbi, mint 2023. április 1. - érdekében gyermeküket a munkavégzés idejére önkormányzati vagy nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban vagy napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító szolgáltatásban helyezik el.

Azon szülő, aki menekült hátterű személynek minősül, kivételt képez a családtámogatási ellátás igazolása alól, támogatást e feltétel nélkül is igényelhet.

Támogatás a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben (a továbbiakban: Gyvt.) meghatározottak figyelembe vételével, a gyermek óvodai nevelésének megkezdéséig vagy a támogatás folyósítására közleményben meghatározott végső időpontig nyújtható.

A benyújtott kérelmeket a Kincstár hatvan napon belül bírálja el

Az online igénylő rendszer, a közlemény és a kapcsolódó dokumentumok 2024.09.02-án 9 órától érhetők el.

Ügyfélszolgálat elérhetősége

Telefonos elérhetőség: Magyarországról a 1811-es telefonszámon érhető el (5. Egyéb ügyintézés menüpont alatt, a 2. EFOP Plusz pályázatok almenüt kell választani), külföldről a +36 1 327-3308-as telefonszámon érhető el.

E-mail elérhetőség: efop.bolcsode@allamkincstar.gov.hu

 

A Magyar Államkincstár oldalának linkje, melyen a pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []