Miben segíthetünk?

Ünnepi rend a temetőben

Ünnepi rend a temetőben
2024. október 22.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével az Önkormányzat különösen nagy figyelmet fordít a temető karbantartására, rendezettségére. Kérjük, hogy a hozzátartozók is tartsák karban a sírokat és azok környezetét, hogy a temető egész évben gondozott lehessen.

A nagyobb látogatottság fogadására, kezelésére is felkészült az Önkormányzat. Hosszított nyitvatartással, a helyszín rendészeti biztosításával, mobil illemhellyel segíti a látogatókat.

Az ünnephez kapcsolódó információkat, szabályokat az alábbiakban foglaljuk össze:

-        Az idén is hosszított nyitva tartás szerint működik a temető november 1-3-ig (pénteken, szombaton és vasárnap) 7.00 – 21.00 óráig.

-        A többi napon a rendes nyitvatartási rend él:

·        október 31-ig 7.00 – 20.00 (nyári időszámítás)

·        november 4-től 8.00 – 17.00 (téli időszámítás)

-        Mindenszentek és halottak napján (november 1-2-án) csak a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművel lehet a temető területére behajtani, kizárólag délelőtt 8-12 óra között.

-        Az Önkormányzat idén is biztosít murvát a temetőben. Kérjük, hogy a murva felhasználása során csak a szükséges mennyiséget vigyék el, illetve ügyeljenek a tisztaságra.

-        A parkolóból való gyorsabb ki- és behajtást, illetve a gyalogosokat idén is a polgárőrök, a közterületfelügyelők és a rendőrség segíti majd november 1-3. között.

-        A sötétedést követően világítást is biztosítja az Önkormányzat a látogatók és a járművek biztonságának védelmére.

-        Az ünnep idejére a temető hátsó parkolójában mobil illemhelyet helyeznek ki.

-        Az idén október 29. (kedd) és november 5. (kedd) között nem lehet sírköves munkát végezni a temetésekhez kapcsolódó sírkő bontásokon, sírásásokon kívül. Ez azt jelenti, hogy október 28-án (hétfőn) van lehetőség dolgozni a temetőben, illetve legközelebb november 6-án lehet.

-        A szentmise a ravatalozónál november elsején 17:00 órakor kezdődik.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []