Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2020. október 12.

Hétfői hírek 2020. október 12.
2020. október 12.
Pilisvörösvár önkormányzatának legfrissebb hírei a 2020./41. hétről (2020. október 5-11.)

Közös összefogással elkerültük a 2018-as nagy halpusztulás megismétlődését a Nagy-tóban. A részletes kivizsgálás még tart, a kiértékelést követően, olyan megoldásban fognak gondolkodni, ami a megelőzésre koncentrál, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő többet.

Október 5-én vendégünk volt dr. Vitályos Eszter, az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár. Pilisvörösvár Város Önkormányzata nevében dr. Fetter Ádám polgármester fogadta, és egyeztettek városunk jövőjéről és a lehetséges fejlesztésekről.

Október 6-án az aradi vértanúk napja alkalmából többen mécseseket gyújtottak az 1848/1849-es emlékműnél a Hősök terén. Az önkormányzat részéről Strack Bernadett alpolgármester, dr. Lehrer Anita képviselő, Varga Péter képviselő, és Cser András képviselő emlékeztek.

Október 7-én megtartotta éves közmeghallgatását Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata a Városháza tanácstermében. A közmeghallgatáson a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, a német nemzetiségi oktatást folytató intézmények képviselői, a német nemzetiségi hagyományokat ápoló egyesületek képviselői vettek részt, s a városi önkormányzat vezetősége és a Polgármesteri Hivatal is képviseltette magát.

Az enyhe őszi idő kedvezett a betonozásnak. Városgazda Kft. munkatársai elkészítették a Kacsa-tó Bányató utca felőli biztonságos megközelítéséhez a lépcsőt és a korlátot. Az autók lejutása emellett továbbra is biztosított. A tó melletti terület ideális helyszín rendezvényekhez, pl. augusztus 20-án itt tartotta a Pilisvörösvári Horgászegyesület a halászléfőző versenyt.

A városgazdák múlt héten az ütemezett feladataikon túl az átereszeket és a víznyelőket megszabadították a törmeléktől, és az avartól. A lombhullás folyamatos, szükséges lesz a munkálatok megismétlése. A Fácán utcai Depónia üveghulladék-gyűjtőpontnál murvázást végeztek a könnyebb megközelíthetőség érdekében. A rendeltetésszerű használatra üvegpont molinó hívja fel a figyelmet, továbbra is csak csomagolási üveghulladékot lehet a tárolókban elhelyezni.

Közeledik az adventi időszak. Pilisvörösvár idei karácsonyfájára több felajánlás is érkezett, melyeket a városgazdák szemlézni fognak és kiválasztják a legmegfelelőbbet. Az idei évre már nem tudunk több felajánlást fogadni, köszönjük megértésüket.

Október 8-án Dr. Fetter Ádám polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy megbetegedett, és karanténba került. Az otthonában készült videós bejelentkezést több, mint 7000-en látták, és felfigyelt rá a Blikk bulvárlap is. A laptól jogi úton sajtó- helyreigazítást kérünk, mert a valós tények mellett valótlan tényeket is híresztelt.

A polgármester és a képviselők betegsége miatt az október 8. csütörtök 18 órára meghirdetett városi közmeghallgatás elhalasztásra került. A közmeghallgatás új időpontjáról 14 nappal korábban értesítjük a lakosokat.

Október 8-tól várhatóan október 19-ig a Polgármesteri Hivatal kizárólag elektronikus úton és telefonon tart ügyfélfogadást.

Október 10-vel Cser András és Mátrahegyi Erzsébet képviselők kilépnek a TEVÖ frakcióból és független képviselőként folytatják a munkájukat. Közös politikai közleményüket Mátrahegyi Erzsébet képviselő jelentette be a közösségi oldalán. A képviselő testület aktuális összetétele, a következő ülésük időpontja még nincs kitűzve:
dr. Fetter Ádám polgármester - TEVÖ
dr. Fetter Gábor - TEVÖ
dr. Lehrer Anita - TEVÖ
dr. Lovász Ernő - TEVÖ
Spanberger Zsolt - TEVÖ
Strack Bernadett - TEVÖ
Varga Péter - TEVÖ
dr. Manhertz József Dávid - FIDESZ
Pándi Gábor - VKE
Preszl Gábor - VKE
Cser András - független
Mátrahegyi Erzsébet - független

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []