Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2020. október 19.

Hétfői hírek 2020. október 19.
2020. október 19.
Pilisvörösvár önkormányzatának legfrissebb hírei. Tájékoztatjuk Önöket, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel.

Munkába állt a hivatalban Dr. Fetter Ádám polgármester, aki eddig koronavírus-fertőzése miatt otthonról dolgozott. Háziorvosával történt konzultációt követően, több nap tünetmentesség után, a karanténszabályoknak megfelelően elhagyhatta otthonát. 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás  továbbra is szünetel. Kapcsolatot az ügyintézőkkel elektronikusan az info@pilisvorosvar.hu email címen és telefonon a 06-26-330-233 számon tarthatnak. A  Pilisvörösvár applikáción keresztül fogadjuk bejelentéseiket, és a legfrissebb híreket is itt tesszük közzé először.

 

Rendszeresen érdeklődnek a lakosok a megbetegedések számának alakulásáról. Mivel nincs járványügyi veszélyhelyzet elrendelve, ilyen adatok az Önkormányzathoz eddig nem futottak be. A tájékoztatást a Kormány végzi az Operatív Törzsön keresztül. Megbetegedés esetén az intézmények a fenntartót, a dolgozókat, és az érintett családokat belső csatornán (pl. telefon, email, mozanapló) keresztül értesítik. 

 

Az október 23-i városi ünnepség nem kerül megrendezésre. Díszpolgári címek, a Dr. Réthy Zoltán-díjak és a Pilisvörösvárért emlékérmek átadását elhalasztják arra az időpontra, amikor méltó körülmények között tudják a kitüntetetteket, családtagjaikat és az ünneplő közönséget fogadni. 

 

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata fenntartásában működő Schiller Gimnázium október 13-án a megbetegedések miatt digitális munkarendre állt át. Az eredetileg október 16-ra és december 12-re tervezett nyílt napok helyett videós bemutatkozó anyagot állítottak össze az iskolába felvételizők számára, mely honlapjukon megtekinthető.

 

Október 14-én utcára dőlt egy fa Ligeten, a Dugonics utcában, akadályozva a közlekedést. A Városgazda munkatársai láncfűrésszel avatkoztak be a helyszínen.

 

Csapadékos, hűvös, szeles időjárásan volt részünk a múlt héten. Október 15-én a Városgazda munkatársai egy woma csatornatisztító géppel a város több pontján a felgyülemlett esővizes részeket felszivattyúzták és az eltömődött átereszeket szabaddá tették, megelőzve a víz által okozott további károkat. 

 

November 1-én 10:00 és 16:00 órai indulással ingyenes, rendkívüli buszkörjáratot szervezünk az  idősek és a gépjárművel nem rendelkezők/mellőzők számára a pilisvörösvári temetőbe és a Halottak napi szentmisére. A járatot egészségesen, maszviselés mellett és a távolságtartás szabályai szerint lehet igénybe venni, a busz megfelelő szellőztetése és fertőtlenítése mellett. A Pilisvörösvár applikáción keresztül mértük fel az igényeket október 15-18. között. A pilisvörösvári lakosok 70%-ának van kötődése a városi temetőhöz és a felkeresi szerettei sírját. A válaszadók 38%-a jelezte, hogy saját gépjárművel teszi ezt, zsúfoltság várható a parkolóban.

 

Az önkormányzat fenntartásában működő Szabadság utcai tagóvodában a megbetegedések miatt, október 19-re az Kissné Répási Anikó intézményvezető nevelés nélküli munkanapot rendelt el. A folytatásról még a mai napon hírt adunk.

 

Október 18-án lezajlott a IV. Platz piac és családi piknik, a hűvös szeles idő ellenére sokan  látogattak ki az immár hagyományos szabadtéri rendezvényre a Kacsa-tóhoz. A maszkviselés és a távolságtartás szabályait betartották. Az árusokat is beleszámítva 500 főnél nem jöhettek be többen a rendezvényre, polgárőrök biztosították a helyszínt. A Zöldforgó Élménynap keretén belül ingyenes koncertet adott az Alma együttes, mely egy sikeres önkormányzati projekt kapcsán jöhetett létre, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával.

 

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A népszámlálások után a második legtöbb embert érintő felmérés hazánkban, összesen mintegy 750 ezer címen valósul meg.

 

Hirdetési ajánlatunk vállalkozóknak:

Az INGYENES álláshirdetéseket továbbra is a allashirdetes@pilisvorosvar.hu címre küldhetik be. Azonnal feltesszük a városi honlapra, és ott 30 napig megjelenik, ingyenesen hosszabbítható. 

Emellett ajánljuk a 4000 háztartást elérő  Vörösvári Újságban történő fizetett hirdetést. Novemberi és decemberi lapszámokban még a régi áron hirdethet, pl. az 1/1 oldalas hirdetés ára 60.000 Ft + ÁFA. Jelentkezésüket az ujsag@pilisvorosvar.hu címre várjuk. 
Kidolgozás alatt van a “Pilisvörösvár csomag”, mely egyaránt tartalmaz majd  újság/online/televíziós megjelenéseket a helyi lakosság elérésére.  

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []