Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2020.11.23.

Hétfői hírek 2020.11.23.
2020. november 23.
Megkezdték az ajándékutalványok kézbesítését, szünetel a vízbekötés egészen tavaszig, csaknem két tucat fát ültettek el a városgazdák, tilos lesz az avarégetés országszerte jövő évtől, útjavítási munkálatok zajlanak, csőtörés történt három helyszínen, valamint telekommunikációs hálózatfejlesztés indul az északi lakóövezetben.

Megkezdték az ajándékutalványok kézbesítését

Megkezdte az önkormányzat hétvégén a karácsonyi ajándékutalványok kézbesítését a 70 feletti lakosok részére. A munkát a következő három hétvégén is folytatják majd a hivatal szakemberei. A 3000 forintos utalványt egy karácsonyi képeslap kíséretében kapják meg az érintettek. Ha a címzettet vagy hozzátartozóját a hivatal munkatársai nem találják otthon, értesítést hagynak. Ezután az utalvány a Polgármesteri Hivatalban személyesen vagy meghatalmazott révén – személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával – vehető át munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8-12 óráig és 13-15 óráig, valamint pénteken 8 órától 12 óráig.

Szünetel a vízbekötés tavaszig

Szünetel a vízbekötés Pilisvörösváron 2020. november 15. és 2021. március 15. között – közölte a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. pénteken hozzátéve, hogy a szolgáltatás biztonsága érdekében nem járulnak hozzá a bekötővezetéket érintő kivitelezéshez, illetve a különválasztott mérő felszereléséhez a téli időszakban. Ennek oka, hogy ebben az évszakban a körülmények nem megfelelőek a munkavégzéshez.

Csaknem két tucat facsemetét ültettek el

A városgazdák 23 fát ültettek el pénteken a Ziribári utcában. A tervek szerint a csemeték a lakosság segítségével – közösségi esemény szervezésében –   kerültek volna a földbe, ám ezt a jelenlegi járványügyi intézkedések nem leszik lehetővé.  A munka folytatódik, a tervek szerint további 33 fa kap új otthont. A csemeték örökbefogadhatók, 30-ra már jelentkeztek is. 

Tilos lesz jövőre az avarégetés országszerte

Tilos lesz jövőre a tarló, az avar és kerti hulladék égetése. Aki nem tartja be a szabályokat, 10 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírsággal sújtható. Az ezzel kapcsolatos bejelentések ellenőrzése 2021. január elsejétől már nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, ha valaki jogsértő tevékenységet észlel ezzel kapcsolatban, a 112-es segélyhívón jelezheti. A Európai Uniós szinten elfogadott szabályozás célja egyébként a levegő minőségének javítása, ezáltal a lakosság egészségének védelme.

Útjavításba kezdtek a városgazdák

Megkezdte novemberben a Városgazda Kft. az önkormányzat kezelésében lévő szilárd burkolatú utak javítását. Idén beszereztek egy aszfaltfelület javításra kifejlesztett eszközt, mely használatával idén már önállóan végezzük a kátyúzást, illetve munkagépük segítségével a murvás utakat helyrehozását is el tudják végezni. Az aszfaltos utak javítása csaknem 40, míg mart aszfaltos utaké 8 helyszínen zajlik, a murvázás pedig 24 helyszínen. Az új technológia alkalmazásával ezentúl már nem csak tavasszal és ősszel, hanem folyamatosan lesznek majd a kátyúzási feladatok. 

Csőtörés történt három helyszínen

Három csőtörésről érkezett bejelentés múlt héten Pilisvörösváron. Szerdán a Szent István utca és Károly utca kereszteződéséhez, valamint a  Zöldfa utcába riasztották a vízművek embereit, akik haladéktalanul intézkedtek. Pénteken is szakemberekre volt szükség, ezúttal a Táncsics Mihály utcában.  A hibát már mindhárom helyszínen elhárították. 

Telekommunikációs hálózatfejlesztés kezdődik az északi lakókörzetben

Egy nagyobb projekt első lépéseként a Magyar Telekom Nyrt. megkapta az építési engedélyt az északi lakókörzet területének optikai ellátására. A fejlesztést az önkormányzat kezdeményezte, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már tavaly decemberben megkezdődtek a távközlési szolgáltató képviselőjével. A városvezetés figyelembe véve a lakossági bejelentéseket már jelezte a lefedetlen és rosszul ellátott területeket. Fetter Ádám polgármester közölte, a digitális tanuláshoz, otthoni munkavégzéshez is szükséges a nagysebességű adatátvitel. Ezzel a fejlesztéssel egy megbízható, korszerű és versenyképes szolgáltatás valósul meg.  A városvezetés szorgalmazza a város más területein is a hasonló fejlesztéseket.

Hirdetési ajánlatunk vállalkozóknak


Az INGYENES álláshirdetéseket továbbra is az allashirdetes@pilisvorosvar.hu e-mail címre küldhetik be. Azonnal feltesszük a városi honlapra, és ott 30 napig megjelenik, ingyenesen hosszabbítható. Emellett ajánljuk a 4000 háztartást elérő Vörösvári Újságban történő fizetett hirdetést. Decemberi lapszámokban utoljára még a régi áron hirdethet, pl. az 1/1 oldalas hirdetés ára 60.000 Ft + ÁFA. Jelentkezésüket az ujsag@pilisvorosvar.hu címre várjuk, határidő 11.25! 


 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []