Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2020.12.07.

Hétfői hírek 2020.12.07.
2020. december 7.
Pilisvörösvár Város Önkormányzatának hírei a 2020/49. hétről (november 30 -december 6.)

MARAD A KOMMUNÁLIS ADÓ, AZ ÉPÍTMÉNY- ÉS A TELEKADÓ NEM LÉP HATÁLYBA 

Továbbra is hatályban marad a kommunális adó, azonban az építmény- és telekadóval nem kell számolniuk a pilisvörösvári lakosoknak a 2021-es évben. December elsején, a Magyar Közlönyben jelent meg a kormány rendelete, amelyből kiderül: jövő évre nem vezethetnek be új helyi és települési adókat az önkormányzatok, illetve nem is emelhetnek a meglévők összegén. Ezek közé tartozik – egyebek mellett – az építményadó, az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó és a kommunális adó. A döntés szerint ugyanakkor az adómentességet, illetve adókedvezményt továbbra is biztosítani kell. http://pilisvorosvar.hu/bejegyzesek/vorosvari/aktualis/marad-a-kommunalis-ado-az-epitmeny-es-a-telekado-nem-lep-hatalyba/

ELTÁVOLÍTOTTÁK A VEZETÉKEKRE LÓGÓ ÁGAKAT AZ ŐRHEGYEN

Lakossági bejelentés érkezett, hogy Őrhegyen az elektromos póznákra illetve villanydrótra ágak lógnak. A problémát a városgazdák orvosolták: egy darus kocsiról szakszerűen elvégezték a gallyazási munkát a vezetékek mentén  – közölte szerdán Spanberger Zsolt, a körzet képviselőjének szerdán.. A munkálatokat a városgazdák végezték el munkatársai darus kocsiról végezték el. Mint ismert, már november eleje óta zajlanak Pilisvörösvár bel-és külterületi részein ilyen jellegű munkálatok. 
http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/varosuzemeltetes/gallyazas-az-orhegyen

KERÉKPÁRÚT ÉS TURISTAÚT ÉPÍTÉSÉRŐL EGYEZTETETT A VÁROSVEZETÉS 

A Pilisi Parkerdő Zrt. képviselőivel – köztük Brandhuber Ádámmal, társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató úrral – egyeztetett a városvezetés szerdán. A közös terv Pilisvörösváron egy kerékpárpályát, az Iluska-forrás mentén pedig egy turistautat építeni. A megállapodás szerint a tanösvény mellé gyermekjátékok is kerülnének. A Pilis Parkerdő hamarosan megkezdi a tanösvény nyomvonalának a kialakítását, amely várhatóan jövő 2021 március végéig el is készül.
http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/varosfejlesztes/pilisi-parkerdo-zrt-latogatas

TOVÁBBRA IS BEZÁRVA KELL TARTANI A BAROMFIKAT

A közelmúltban több európai országban is azonosították –  elsősorban vadmadarakban – a madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló szárnyasok vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ennek fényében dr. Bognár Lajos országos főállatorvos november végén azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását. A határozat továbbra is érvényben van. Mint ismert, legutóbb 2020 januárjától egészen június végéig  kellett bezárva tartani a baromfikat, ugyancsak a madárinfluenza miatt.  
http://pilisvorosvar.hu/bejegyzesek/vorosvari/aktualis/bezarva-kell-tartani-a-baromfikat/

ÖTMÉTERES MIKULÁS ÉRKEZETT PILISVÖRÖSVÁRRA

Mikulás érkezett Pilisvörösvárra, nem is akármilyen: december 6-án egy ötméteres piros ruhás díszítette majd a Fő teret. Édes Levente kereste fel dr. Fetter Gábor képviselőt az ötlettel, és ajánlotta fel a látványos meglepetést, hogy örömet szerezzen az itt élő családoknak. Az oriasmikulas.hu-tól teljesen ingyen kölcsönkapott felfújható Mikulást a városgazdák segítségével állították fel már a reggeli órákban. 
http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/hagyomany-unnep/otmeteres-mikulas-erkezik-a-fo-terre

KIVILÁGÍTOTT, ZENÉLŐ TŰZOLTÓAUTÓVAL JÁRTA A VÁROST EGÉSZ NAP A MIKULÁS

Kivilágított, zenélő tűzoltóautóval járta a várost a Mikulás december 6-án. A felhívásra több mint hatszázan jelentkeztek és küldték el az utcájuk nevét, ahová örömmel várták a piros ruhást és kíséretét. A pilisvörösvári önkéntes tűzoltók és a polgárőrök reggel 8 órakor indultak el egészen este fél 8-ig úton voltak, több, mint száz kilométert tettek meg. A Mikulás meglepetéssel is készült: a gyerekek szaloncukrot kaptak.


KORONAVÍRUS ELLENI OLTÁSRA – REGISZTRÁCIÓ INDUL

Ettől a héttől lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón csütörtökön. Arról beszélt, hogy jelentkezni majd a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet, illetve, hogy a nyugdíjasok postai úton levelet kapnak Müller Cecília országos tiszti főorvostól, benne ingyenes válaszborítékkal, amelyben jelezhetik igényüket az oltóanyagra. Gulyás Gergely Kormányinfón azt is elmondta, eddig körülbelül 50 milliárd forint értékben foglaltak le különböző gyártású vakcinákat. Az előjegyzés a háziorvosoktól teljesen függetlenül zajlik majd.
https://www.facebook.com/vorosvariszakrendelo.hu/photos/a.112236180521747/192824079129623/?type=3&theater

UTÁNPÓTLÁST KAPTAK A PILISVÖRÖSVÁRI HÁZIORVOSOK AZ INFLUENZA ELLENI VÉDŐOLTÁSBÓL

Fejenként húsz adag oltóanyagot kaptak a pilisvörösvári háziorvosok az influenza elleni védőoltásból, így akinek krónikus betegként vagy várandósként nem sikerült beadatnia a vakcinát, most jelentkezhet – mindenki a saját háziorvosánál. A Pilisvörösvár Városi Önkormányzat Szakorvosi Rendelőintézete felhívja a figyelmet, hogy akinek nem jut védőoltás, dr. Kulcsár Andrea csecsemő- és gyermekgyógyász, infektológus főorvosnál beadathatja Budapesten az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórház telephelyén, a védőoltási szakrendelésen. Bejelentkezni a +36 1 455-81-00 telefonszámon (8363 mellék) tudnak a páciensek.
https://www.facebook.com/vorosvariszakrendelo.hu/photos/a.123697716042260/195772622168102/?type=3&theater

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []