Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2020.12.21.

Hétfői hírek 2020.12.21.
2020. december 21.
Megkezdődik az igazgatási szünet a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatalban Adománygyűjtés a Templom téren Célt értek a csomagok Dr. Fetter Ádám reagált az újabb gazdaságvédelmi intézkedésekre Minden készen áll a jótékonysági halászléfőzéshez Megépül a pilisvörösvári tanuszoda Lakosság részéről felmerült kérdésekre, szóbeszédekre reagált videóban dr. Fetter Ádám és Strack Bernadett

MEGKEZDŐDIK AZ IGAZGATÁSI SZÜNET A PILISVÖRÖSVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

Ebben az évben  december 21. volt az utolsó nap, amikor ügyeket tudtak intézni a hivatalban, 2021-ben pedig január 4-én tehetik ezt meg először. Az igazgatási szünet bevezetésére az éves szabadságok kiadása és a költséghatékony működés érdekében van szükség. Bár az említett időszakban a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal zárva lesz, ám halálesettel, temetéssel kapcsolatosan anyakönyvi ügyeletet tartanak 2020. december 28-án 9 órától 10 óráig. Az anyakönyvi ügyelet helye a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal 3. számú irodája, a temetéssekkel kapcsolatos ügyintézés helye pedig Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya, az emeleten balra.

http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/igazgatasi-szunet-2020-decembereben-a-pilisvorosvari-polgarmesteri-hivatalban

ADOMÁNYGYŰJTÉS A TEMPLOM TÉREN – CÉLT ÉRTEK A CSOMAGOK

Célt értek a Templom téren, december 13-án leadott karácsonyi adományok. Ahogy arról beszámoltunk,  több mint másfél évtizedes hagyományt folytatva rendeztek gyűjtést Pilisvörösváron. Karácsonyfadíszeket, játékokat, könyveket és tartós élelmiszert lehetett leadni a város nehéz körülmények között élő lakói számára. Utóbbit Bruckner Kata, előbbieket pedig a Szociális és Egészségügyi Bizottság szervezésében gyűjtötték 8 és 11 óra között. A megadott időben folyamatosan érkeztek az adományozók.

http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/elkeszultek-a-karacsonyi-adomanycsomagok
http://vorosvarihirek.hu/programajanlo/karacsonyi-adomanygyujtes-pilisvorosvaron?fbclid=IwAR0AY1uiCU60_4zRYHJZoJF4Dcqy2lCXBj0m8MUVq6Y-TtKh6STJpn-miMk

DR. FETTER ÁDÁM REAGÁLT AZ ÚJABB GAZDASÁGVÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRE

„Amikor meghoztuk a helyi adók átalakításával, az adók emelésével kapcsolatos döntésünket, akkor is városunk érdekeit tartottuk szem előtt. Ma kiderült, előrelátásunk, felelősségteljes gondolkodásunk nagyon is helytálló volt, az iparűzési adóbevétel egy része elvonásra került!” – írta a Facebookon szombaton dr. Fetter Ádám arra reagálva, hogy  a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezetett be, ezek egyike a helyi iparűzési adó 50 százalékkal való csökkentése a KKV szektor esetében. A polgármester posztjában arról is írt, hogy az elvonások és a felfüggesztő rendelkezések miatt ismét újra kell tervezniük, valamint kitért arra, hogy az eddigi gazdaságvédelmi intézkedések a város költségvetésében várhatóan 400-450 millió forint kiesést jelentenek majd 2021-ben. „Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy városunk vezetése minden erőfeszítést meg fog tenni a nehézségek megoldására.” – tette hozzá egyebek mellett. A polgármester arra kéri a vállalkozásokat, akiket nem, vagy kevésbé érintett a válság, hogy támogassák Pilisvörösvár működését. Az elmúlt hetekben egy szolidaritási koncepción dolgoztak, amelyet januárban fognak publikálni.

https://www.facebook.com/fetter.adam.tevo/posts/624992318225171

 

MINDEN KÉSZEN ÁLL A JÓTÉKONYSÁGI HALÁSZLÉFŐZÉSHEZ

Vasárnap előkészítették a halakat a szerdai, jótékonysági főzéshez. Ahogy arról beszámoltunk, mindenkit szeretettel várnak december 23-án 16 és 18 óra között a Városháza udvarán. Aki szeretne vinni az ünnepi levesből, hozzon magával ételhordó dobozt. A résztvevők viseljenek maszkot, és tartsák egymástól a másfél méteres távolságot. Az eseményt a TEVÖ képviselői szervezik a PilisFish Kft. közreműködésével.

MEGÉPÜL A PILISVÖRÖSVÁRI TANUSZODA

Megkezdődhet a pilisvörösvári tanuszoda építése, az erről szóló döntés múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben. A létesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. keretein belül valósul meg. A cél az úszásoktatás elősegítése, a testnevelés órák körülményeinek javítására lesz. A pályázatot a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) írta ki, melyet a 821,6 millió forintos ajánlattal a Kova-Line Kft. nyerte el. Az építést és az üzemeltetést is a Magyar Állam vállalta a BMSK-n keresztül.

http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/megepul-a-pilisvorosvari-tanuszoda


LAKOSSÁG RÉSZÉRŐL FELMERÜLT KÉRDÉSEKRE, SZÓBESZÉDEKRE REAGÁLT VIDEÓBAN DR. FETTER ÁDÁM ÉS STRACK BERNADETT

Az elmúlt hónapokban számos szóbeszéd kapott szárnyra, ezekre reagál egy harmincperces videóban dr. Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester. A felvételen a következő témákról beszélnek részletesen, pontosabban válaszolnak a felmerült a kérdésekre: az önkormányzat luxuskiadásai, tanácsadók feladatai és állítólagos túlzó díjazásuk, adóemelés kétszázmilliós tartalék mellett, kormánydöntés, amelynek értelmében nem tud hatályba lépni az új adórendszer, illetve néhány gondolat az új adó bevezetésének körülményeiről. Összegzés a 2020-as évről, reagálva azokra a kijelentésekre, miszerint alig történt fejlesztés a városban.  „Mi már szeretnénk továbblépni, ezért ezúton reagálunk a felmerült vádakra, utána viszont a munkánkra koncentrálunk a politikai harcok helyett. Négy év múlva vonjunk mérleget a működésünk és a korábbi működés között." - tette hozzá dr. Fetter Ádám polgármester.

https://fb.watch/2wdxCmHJMC/

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []