Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2021.01.18.

Hétfői hírek 2021.01.18.
2021. január 18.
Gázszivárgás, kigyulladt egy ház, többször takarították az utakat a városban a hó miatt, több mint 1700 fő vett részt eddig a tüdőszűrésen, megkezdődött a vakcinázás, már a felújított laborhelyiségben várják a szakrendelő pácienseit, lehetőség nyílt könyvcsomag összekészíttetésére a könyvtárban, pályára lépett a PUFC, Platz Piac, helyi iparűzési adó, önkormányzatok IPA kompenczációja

GÁZSZIVÁRGÁS MIATT RIASZTOTTÁK A TŰZOLTÓKAT

Riasztást kaptak a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók múlt hét hétfőn, az esti órákban az Áfonya utcából, miután a bejelentő gázszagot értett a szomszédos terület felől. Az érintett telket zárva találták, ezért a rendőrséget is ki kellett hívni, ám időközben megérkezett a tulajdonos, így végül nem volt szükség az egyenruhások segítségére. A tűzoltók a tulajdonossal együtt bejárták a helyszínt, mint kiderült, a gáz egy gázóra nyomáscsökkentő alatti golyóscsapból szivárgott, így elzárták azt. Beavatkozás közben a tűzoltók értesítették a gázművek embereit. A fővárosi egység végül átvette az irányítást, így a pilisvörösvári raj bevonulhatott.

http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/gazszivargashoz-riasztottak-a-pilisvorosvari-onkentes-tuzoltokat

KIGYULLADT EGY HÁZ PILISVÖRÖSVÁRON

Kigyulladt egy ház tetőszerkezete Pilisvörösváron, a Petőfi Sándor utcában múlt kedden, a délelőtti órákban. A pilisvörösvári önkéntes tűzoltók nem sokkal háromnegyed 9 előtt kapták a riasztást az esetről. Adataik szerint egy körülbelül 60 négyzetméteres épület padlásterében csaptak fel a lángok. A raj még a fővárosi egységek kiérkezése előtt kivitt az épületből két gázpalackot. A tetőszerkezetet megbontották, hogy az oltást a tetőről is tudták végezni. A tüzet végül három vízsugárral sikerült megfékezni. Egy ember kisebb sérülést szenvedett, hozzá mentőt hívtak. A tűz oka egyelőre ismeretlen – tájékoztatott akkor a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/kigyulladt-egy-haz-pilisvorosvaron

TÖBBSZÖR IS TAKARÍTOTTÁK AZ UTAKAT A VÁROSBAN A HÓ MIATT

A január 9-i elősózást követően háromszor is síkosságmentesítés zajlott Pilisvörösváron a múlt héten. Szerda éjjel, csütörtök reggel és vasárnapra virradóra is esett a hó, a városgazdák teljes flottával – kézzel és gépekkel egyaránt  –  takarították a szilárd útburkolattal rendelkező utcákat, a buszmegállókat, a vonatállomások környékét, valamint a vasúthoz vezető lépcsőket.

http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/havazas-pilisvorosvaron-takaritjak-az-utakat-elvontattak-a-10-esen-elakadt-kamiont-kesik-a-szelektiv-hulladek-elszallitasa

http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/soztak-az-utakat-a-varosgazdak

http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/tajekoztatok/elosoztak-a-vorosvari-utakat-a-varosgazdak

 

CSAKNEM KÉT HETE ZAJLIK A TÜDŐSZŰRÉS

Január 5. óta zajlik a tüdőszűrés Pilisvörösváron. Múlt hét szerdán dr. Fetter Ádám polgármester is elvégeztette a vizsgálatot, illetve rétest vitt az ott dolgozóknak, hogy megköszönje a munkájukat.  Ahogy arról már beszámoltunk, tüdőszűrés  egészen január 26-ig tart. A vizsgálatra a Fő utca 66. szám alatt, a Városi Díszteremben várják a jelentkezőket hétfőn és szerdán 12 és 18 óra között, csütörtökön és pénteken pedig 8 és 14 óra között. A készülék percenként egy felvételt képes készíteni, azonban az adatfelvétel, az előkészületek, valamint a járványhelyzettel járó létszámkorlátozás miatt naponta legfeljebb 250 embert tudtak fogadni és csak azokat, akik tünetmentesek. A vizsgálatra vinni kell a személyi igazolványt valamint a tajkártyát. A részletes tudnivalókat ide kattintva találja.

http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/mar-tobb-mint-1200-an-vettek-reszt-a-tudoszuresen
http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/tajekoztatok/tudoszures-januar-26-ig

 

MEGKEZDŐDÖTT A VAKCINÁZÁS PILISVÖRÖSVÁRON

Beoltották szerdán az alap- és a járóbetegellátásban, a szociális intézményekben, a védőnői szolgálatban dolgozókat, illetve a gyógyszerészeket Pilisvörösváron. Az említett napon összesen 107 fő kapta meg a koronavírus elleni vakcinát. Az oltást a Szent Margit Kórház személyzete adta be  – tekintettel a magas létszámra, Strack Bernadett alpolgármester közbenjárására – nem Budapesten, hanem kijelölt oltóponton, a pilisvörösvári szakrendelőben. Az érintettek részére – akik a második vakcinát 21 nappal az elsőt követően kapják meg – oltási igazolást állítottak ki. Az oltópontok listáját és az ezzel kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva találja. 

https://www.vorosvariszakrendelo.hu/szerdan-107-egeszsegugyi-dolgozo-kapta-meg-a-vakcinat/

 

MÁR A FELÚJÍTOTT LABORHELYISÉGBEN VÁRJÁK A SZAKRENDELŐ PÁCIENSEIT

Múlt kedden, az esti órákban a piliscsabai tűzoltók elvégezték az ózonos fertőtlenítést a pilisvörösvári szakrendelő felújított laborhelyiségben, így másnap reggeltől már a megszokott helyén várják a pácienseket. A felújítás nyomai ekkor még itt-ott látszódtak, de az előtér takarítása és az labor új bútorzata hétvégén elkészült.  A labor működtetője a Corden Magyarország Kft., előjegyzési és rendelési információkat itt találják: https://www.vorosvariszakrendelo.hu/laboratorium.

https://www.vorosvariszakrendelo.hu/felujitott-labor-visszakoltozott-januar-13/

 

LEHETŐSÉG NYÍLT KÖNYVCSOMAG ÖSSZEKÉSZÍTTETÉSÉRE A VÖRÖSVÁRI KÖNYVTÁRBAN

Korlátozott könyvtári szolgáltatások érhetők el múlt csütörtök óta a Városi Könyvtárban. A kölcsönzési igényeket e-mailben és telefonon várják, az első napok visszajelzései pozitívak. Azok számára, akik még nem könyvtári tagok, lehetővé tették az elektronikus beiratkozást. Ha ide kattint, megtudhatja a részleteket.

https://www.pvvarkonyvtar.hu/korlatozott-konyvtari-szolgaltatasok-2021-januar-14-tol

PÁLYÁRA LÉPETT A PILISVÖRÖSVÁRI UFC VASÁRNAP

Pályára lépett a Pilisvörösvári UFC csapata vasárnap a Téli torna első fordulójában, a Nagykovácsi USE játékosai ellen. A mérkőzést utóbbi csapat nyerte, az eredmény 2-0. A meccs zárt kapuk mögött zajlott. Ahogy arról beszámoltunk, a felnőtt játékosok január 5-én kezdték meg az edzést. A bajnokság várhatóan február 20-án rajtol az ősszel elmaradt meccsek pótlásával. A felkészülési program már összeállt, edzőmérkőzést játszanak Szentendrén és részt vesznek ismét a Hidegkúti tornán. A VI. Téli Torna pontos programját ide kattintva érheti el.

http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/sport-szabadido/palyara-lep-a-pilisvorosvari-ufc-vasarnap

 

TÁJÉKOZTATÓ A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL ÖSSZEFÜGGŐ VÁLTOZÁSOKRÓL

Fontos változásra szeretnénk felhívni a figyelmüket a helyi iparűzési adó vonatkozásában: A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII.22.) Korm. rendelet értelmében a 2021. évben végződő adóévben a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV) esetében a helyi iparűzési adó mértéke 1 %.  A rendelet szerint KKV-nak minősülő vállalkozónak a 2021. évben az adott előleg-fizetési időpontban esedékes – a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény szerint bevallott és a 2021. évben az önkormányzati adórendelet szerinti adómértékkel bevallandó – adóelőleg 50 %-át kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni. A KKV csak akkor tud élni a fenti lehetőséggel, ha 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára a NAV-on keresztül, a NAV által rendszeresített elektronikus nyomtatványon erről kifejezetten nyilatkozik. Felhívjuk a Tisztelt Adózók figyelmét arra, hogy a nyilatkozat megtételére nyitva álló határidő jogvesztő. A további részleteket ide kattintva olvashatja el.

http://pilisvorosvar.hu/bejegyzesek/vorosvari/aktualis/tajekoztato-a-helyi-iparuzesi-adoval-osszefuggo-valtozasokrol/

SIKERESEN LEZAJLOTT AZ ÉV ELSŐ PLATZ PIACA

Sikeresen lezajlott az idei év első Platz Piaca vasárnap. A hideg idő ellenére sokan érkeztek a tavak melletti nagy parkolóba, hogy vásároljanak illetve nézelődjenek – a koronavírus miatti biztonsági előírások betartása mellett. A következő termelői piacot február 14-én rendezik meg.

 

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []