Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2021.02.15.

Hétfői hírek 2021.02.15.
2021. február 15.
Összegyűjtöttük, mi történt Pilisvörösváron, illetve a várost érintően a múlt héten.

Megrendezték a XXI. Doni Hősök koszorúzását és emléktúráját

A MATASZ Hagyományőrző Tagozata Jásdi Balázs vezetésével már 21. alkalommal hirdette meg katonai jellegű kulturális-sport eseményét, a  XXI. Doni Hősök emléktúrát. A COVID-19 vírusjárvány miatt azonban a korábbi években megszokott nagy létszámú rendezvényről az idei évben le kellett mondani, ennek fényében a MATASZ Pest Megyei Szervezete tagjainak három alkalommal szervezett egyénileg végrehajtható emléktúrát. Az elsőt január 15-én pénteken a Bag – Aszód – Kartal – Verseg, a másodikat január 16-án szombaton a Budakalász – Pomáz – Szentendre, míg a harmadikat február 06-án a Pilisvörösvár - Pilisszentiván – Piliscsaba  menetvonalon. Pilisvörösvár Város Önkormányzata nevében dr. Fetter Ádám polgármester koszorúzott és vett részt a közös kegyeleti gyertyagyújtáson.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/627-Februar-6-an-megrendezesre-kerult-XXI-Doni-Hosok-koszoruzas-es-emlektura

 

Balesetveszélyes az erdőjárás a Pilisi Parkerdő területén

Kritikus helyzetet idézett elő az elmúlt napokban tapasztalható időjárás a Pilisi Parkerdő elsősorban 250 méter felett húzódó részein. A hóval vegyes ónos eső miatt jégpáncél képződött a fák ágain, amelyek a súlytöbblet és a nagy erejű széllökések hatására letörtek – közölte február 11-én a Pilis Parkerdő Zrt. A múlt hét eleji esőzésekben felázott talaj a betörő fagy hatására ugyancsak jégpáncéllá alakult, így az erdei- és turistautak rendkívül csúszóssá váltak, sok helyen gyökerestől fordulnak ki a fák. "A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért arra kéri a természetjárókat, hogy egyelőre ne induljanak a balesetveszélyessé vált erdőkbe" - olvasható most is a honlapjukon szereplő felhívásban. Mint ismert, 2014. decemberében is hasonló okok miatt esett a jég fogságába Dobogókő.

https://parkerdo.hu/parkerdo/balesetveszelyes-az-erdojaras-pilisi-parkerdoben/

Elkezdődhet a pilisvörösvári uszoda építése

Hamarosan megkezdődik a pilisvörösvári tanuszoda építése, a tervek szerint a járáshoz tartozó iskolások 2022 őszén vehetik birtokba a tanmedencéket. Pilisvörösvár Önkormányzatának képviseletében dr. Fetter Ádám polgármester múlt hétfőn adta át a Kova-Line Kft. és a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. képviselőnek a munkaterületet az Északi-lakókörzetben, a Báthory - Freiäcker utca sarokkal szemben. Az építkezés várhatóan két hét múlva kezdődik és júniusig tart. Ezt követi a próbaüzem, a műszaki átadás, valamint a használatbavételi eljárás. A szoros határidők betartása miatt hétfőtől szombatig zajlik majd a munka, illetve esetenként vasárnap is, erről a lakók értesítést kapnak. „Az uszoda megépítésével több évtizedes álom válik valóra, megvalósulásáig hosszú út vezetett idáig.” – mondta dr. Fetter Ádám polgármester.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/630-Elkezdodhet-a-pilisvorosvari-uszoda-epitese

Összefogással órákon belül megoldódott a kazánhiba a bölcsődében

Kazánhiba miatt fordult a Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde vezetője múlt csütörtök délelőtt a Hivatalhoz. Kondákor Zoltánné jelezte, hogy a karbantartó szakszervíz már nem tudja megjavítani a berendezést. Az Önkormányzat fűtőtesteket biztosított ideiglenesen, hogy az intézmény aznap zavartalanul működhessen, de félő volt, hogy péntekre és e hét elejére be kell zárni a bölcsődét. Strack Bernadett gyors megoldást kért, erre reagálva két helyi vállalkozás, az Ideal Comfort Kft. és a Gébex Kft. vezetői – Merk József és Bruckner Kata – megvették a készüléket és díjmentesen, négy órán belül lecserélték a régi kazánt az újra. „Köszönjük az összefogásukat és a gyors megoldást!” – mondta az alpolgármester.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/631-Osszefogassal-orakon-belul-megoldodott-a-kazanhiba-a-bolcsodeben

Véradás lesz Pilisvörösváron

Véradást tartanak február 23-án Pilisvörösváron a Magyar Vöröskereszt szervezésében. A jelentkezőket 13 és 19 óra között várják majd a Művészetek házában, csak úgy, mint decemberben.

https://www.facebook.com/vorosvarihirek/photos/a.2274623949332508/3441153139346244

Újabb 20 köbméter illegálisan lerakott hulladéktól szabadult meg Pilisvörösvár

Újabb 20 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze a városgazdák Pilisvörösvár területén az elmúlt hetekben, a kül-és belterületi részekről egyaránt. Ezúttal is szinte mindenből került a platókra, ami egy háztartásban fellelhető: például kommunális hulladék, lomok, műszaki és egyéb használati cikkek, bútordarabok, gumiabroncs. Ahogy arról beszámoltunk, január első heteiben a Városgazda Kft. emberei már összeszedtek 16 köbméter illegálisan lerakott hulladékot Pilisvörösvár több pontján. Akkor a fentieken túl egy rekeszben még döghúst is találtak. Ezzel együtt év eleje óta tehát már 36 köbméter törvénysértő módon lerakott hulladékot szállították el az érintett helyszínekről. Mint ismert, január végén Pilisvörösvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be, hogy támogatást nyerjen az illegális hulladéklerakók felszámolásához.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/633-Ujabb-20-kobmeter-illegalisan-lerakott-hulladektol-szabadult-meg-Pilisvorosvar

 

Visszaköltözött a Puskin utcába a Depónia ügyfélszolgálata

Visszaköltözött hétfőn a felújított Puskin utca 8. irodába a Depónia Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata. A renoválást a Városgazda Kft. munkatársai végezték el. Megújult a vizesblokk, a fűtési rendszer, valamint a burkolatok is. Az ügyfélszolgálatot a pilis@deponia.hu , illetve 06-22/407-416-os telefonszámon érhetik el, illetve személyesen minden hónap harmadik hétfőjén 10 és 14 óra között a fenti címen.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/638-Ujra-a-Puskin-utcaban-a-Deponia-ugyfelszolgalata

Polgármesteri közlemény a beruházásokról

Polgármesteri közlemény jelent meg a városi beruházásokról, a 2021-es fejlesztésekről és fejlesztési tervekről. A videóban Dr. Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester ad tájékoztatást. „Létrehoztuk a Pilisvörösvár Fejlődéséért Alapítványt, ami szolidaritási elven fog működni. Az ide beérkezett felajánlások teszik majd lehetővé, hogy az általunk tervezett fejlesztéseken felül további beruházásokat is megvalósíthassunk” – jelentette be dr. Fetter Ádám polgármester. A tervek között szerepel a járdaépítési program, a lakossági járdaépítési program, a gyalogátkelőhelyek építése, az óvodák korszerűsítése, a már folyamatban lévő bölcsődeépítési pályázat, a szabadtéri kondipálya építése, a Templom téri iskola vizesblokkjainak felújítása, az önkormányzati bérlakások felújítása, a sportpálya büféépületének felújítsa, a Városgazda Kft. eszközparkjának fejlesztése, a Virágos Város program, az ugyancsak folyamatban lévő Vis Maior és záportározó pályázatok, a további tervek előkészítése, a SECAP elkészítése, illetve a Templom tér koncepciós tervének szakos megvalósítása. A PilisTV teljes felvételét itt érheti el:

https://www.youtube.com/watch?v=h8DLXJ7u3l4&feature=youtu.be

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/9-Onkormanyzat/639-Polgarmesteri-kozlemeny-a-beruhazasokrol

NYERT A PILISVÖRÖSVÁRI UFC

„A Pilisvörösvári UFC felnőtt csapata az utolsó felkészülési mérkőzésen 4:0-ás győzelmet ért el a tartalékos Hidegkúti SC ellen. „Vasárnap 14:00-kor Vecsésen játsszuk le az első tavaszi bajnokit a Gyál ellen. A meccs sajnos zártkapus!” – közölte a csapat vasárnap a Facebook-oldalán.

https://www.facebook.com/pufchu/photos/a.179800825554191/1401524786715116/

Téltemetés és két új felület a Vörösvári Kultúrház oldalán

Két új felületet alakított ki honlapján a Pilisvörösvári Kultúrház „KULTmorzsák” és „Ez is Vörösváron történt” címmel. A szóban forgó pontok alatt megtalálhatnak mindent, ami a kultúrával kapcsolatos, emellett a helytörténeti érdekességek világába is elkalauzolják az érdeklődőket. Mindemellett megtekinthetik Téltemetés címén megjelent videós összeállításukat az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=XqQ-_MCi1sQ&feature=emb_title

Tavaszba borultak Pilisvörösvár óriásbetűI

Tavaszba öltözött Pilisvörösvár városfelirata a hétvégén. A körforgalmat mostantól a Pilis első virágai díszítik: óriási hóvirágok és pirosló hunyorok, köszönhetően a Vörösvári Kultúrház dolgozóinak. A helyszínen készített fotókat megtekinthetik a kultúrház Facebook-oldalán.

https://www.facebook.com/vorosvarikultur/photos/pcb.152777759992899/152775219993153/

Váltóhiba miatt nem közlekedtek a vonatok Pilisvörösvár és Piliscsaba között

Váltóhiba miatt nem közlekedtek a vonatok Pilisvörösvár és Piliscsaba között hétfő délelőtt. A Budapest–Esztergom vonalon emiatt jelentősen meghosszabbodott a menetidő, a MÁV-START pótlóbuszt rendelt az utasok elszállításához. A problémát azóta elhárították, a szerelvények ismét járnak az érintett szakaszon.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/642-Frissites-ujra-kozlekednek-a-vonatok-Pilisvorosvar-es-Piliscsaba-kozott

Nem frissül a Vörösvári Hírek Facebook oldala

Múlt pénteken, a délutáni órákban azt tapasztaltuk, hogy nem férünk hozzá a Vörösvári Hírek Facebook-oldalához. Az arra a délutánra tervezett városvezetői közleményt így ezen a felületen már nem tudtuk megosztani Önökkel. A Facebook közép-európai központjához fordultunk, kértük, hogy állítsák vissza az adminisztrátori jogokat. Az ügy folytatásáról tájékoztatást fogunk adni. Az önkormányzati híreket jelenleg a Pilisvörösvár applikációban és a https://pilisvorosvar.hu/ oldalon találják meg. Továbbra is fontos számunkra, hogy megosszuk tartalmainkat a közösségi médiában is, ezeket a Pilisvörösvár Facebook oldalon tesszük közzé (https://www.facebook.com/pilisvorosvar).A Vörösvári Lakosságszolgálat oldalon pedig a terepen dolgozó kollégák mindennapjait követhetik (https://www.facebook.com/vorosvarilakossagszolgalat).

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/645-Nem-frissul-a-Vorosvari-Hirek-Facebook-oldala

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []