Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Adó 1 százalék – Több mint harminc vörösvári szervezet szerepel a listán
Adó 1 százalék – Több mint harminc vörösvári szervezet szerepel a listán
2021. március 19.
Fontos tudnivaló, hogy a civil kedvezményezettek és a kiemelt költségvetési előirányzat javára továbbra is évenként kell nyilatkozni.

Több mint harminc pilisvörösvári székhelyű civil szervezet szerepel a 2021. évre regisztrált szja 1 százalékos kedvezményezettek listáján. Az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról tehát idén is rendelkezhet, ezt legkésőbb 2021. május 20-áig teheti meg az szja-bevallástól függetlenül is.


A NAV emlékeztet, ezt a bizonyos egy százalékot felajánlhatja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 százalékot pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek, vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak.

A lehetőségek között országszerte több mint 30 ezer civil kedvezményezett szerepel, a teljes listát ide kattintva tekintheti meg: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_2021. A helyi szervezetek gyűjteményét pedig – adószámmal, székhellyel, beleértve az online elérhetőségeket is – csatolmányban találja.

Arról, hogy miként rendelkezhet adója 1+1 százalékáról, a NAV oldalán részletes útmutatót talál: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek.

Fontos tudnivaló, hogy a civil kedvezményezettek és a kiemelt költségvetési előirányzat javára  továbbra is évenként kell nyilatkozni, a vallási közösség technikai számára szóló, formailag érvényes 2020-as nyilatkozatokat ugyanakkor 2021-ben is figyelembe veszi az adóhatóság. Ha nem rendelkezik adója 1 százalékáról, akkor az érintett összeg a költségvetésben marad, azt az állam a költségvetési törvényben leírtak szerint költi el.

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []