Miben segíthetünk?

Hétfői Hírek

Hétfői Hírek
2021. május 10.
Ismét összegyűjtöttük a városunkkal kapcsolatos fontosabb híreket, eseményeket.

A magyar tűzoltókat ünnepeltük

Május 4-én, vagyis múlt hét kedden volt Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. A tűzoltók munkája, legyen az hivatásos vagy önkéntes, veszélyes. Bátorságot, hivatástudatot, felelősségvállalást kíván. Feladatuk, hogy mások testi épségét, vagyoni értékét védjék, miközben saját testi épségüket kockáztatják. Emellett számos egyéb esetben is számíthatunk segítségükre baj esetén. Munkájukért tiszteletet és köszönetet érdemelnek. A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját Ön is támogathatja adója 1 százalékával (18661040-1-13).

Tűzoltókat riasztottak a Hunyadi utcába

Égő fahulladék miatt kaptak riasztást a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók szerda délután. Amikor megérkeztek a megadott címre – a Hunyadi utcába – egy ember tartózkodott a helyszínen, aki addigra már megkezdte az oltást. Elmondása szerint nem történt égetés, és nem tudja, hogy mitől kaphatott lángra a fahulladék. A tűzoltók tájékoztatták, hogy a jelenleg hatályos szabályok értelmében tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ezt a helyszínre érkező körzeti megbízott, és a önkormányzat munkatársai is megerősítették. „A helyszínen lévő személy folyamatosan kamerázott bennünket bár ennek indokát nem értettük” – írta Facebook-oldalán a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület hozzátéve, hogy miután tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség,  bevonultak az állomáshelyükre és átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kérdőív a Volánbusz körjárattal kapcsolatban

Kérdőív jelent meg péntek reggel a Volánbusz körjárattal kapcsolatban. Mint azt tudják, tavaly augusztus 20-tól a meglévő 820-as és 830-as járatok mellé újként bekerültek a 821-es és 831-es járatok. Ezek együttesével alakulhatott ki egy kedvező körjárati rendszer. Bízunk benne, hogy a vörösváriak hasznára vált a megújult tömegközlekedési szisztéma. Kérjük válaszoljon három kérdésre, hogy ezzel is segítse munkánkat. A kérdőívet ide kattintva töltheti ki:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1Yo_itmT2IoHGctalasPUWuEXLqApnVjOhQqg9bDc-Z6byA/viewform

Hegyi kerékpárútról egyeztetett a polgármester 

„Ma gyönyörű helyszínen egyeztettünk az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és Pilisi Parkerdő illetékeseivel egy esetleges hegyi kerékpárút megépítésének lehetőségeiről, útvonaláról” – közölte Facebook-oldalán dr. Fetter Ádám pénteken. A polgármester szerint ha ez a projekt létrejön, akkor az elkövetkező néhány évben akár három jelentős kerékpárfejlesztési program valósulhat meg Vörösváron.

Újabb tavaszi vasárnapot tölthettük a Platz Piacon

Újabb tavaszi vasárnapot tölthettünk a Platz Piacon, összesen 62 kiállító és a Művészetek Háza részvételével. Az enyhített járványügyi szabályok idén most először adtak lehetőséget arra, hogy a látogatók helyben elfogyaszthassák az ott vásárolt finomságokat. A kihelyezett padok és asztalok mellett, a „csendes hónapok” után Demeter Erik egyórás koncertjének örülhettek a piacozók, a gyerekek agyagozhattak, és visszatért az igénybe vehető szolgáltatások közé az eurobungy trambulin, illetve a vízi roller. A következő Platz termelői piacot június 13-án rendezik meg 9 és 16 óra között, a tervek szerint „pisztrángozással”, emellett ott zajlik majd a Pilisvörösvár Kovács László Kertbarát Kör borversenyének eredményhirdetése.

Vereséget szenvedett a Pilisvörösvári UFC

Vereségett szenvedett a Pilisvörösvári UFC felnőtt csapata vasárnap Pilisszentivánon. Az eredmény: Pilisszentiván SE- PUFC 3-1. Legközelebb szombaton 17 órakor lépnek pályára a játékosok Szigetszentmiklóson.


Megkezdődött az óvodai jelentkezés Pilisvörösváron

Május 10. és május 14. között zajlik az óvodai beiratkozás Pilisvörösváron. A 2021. májusi felvételi eljárásban a gyermekek felvétele a 2021/2022. nevelési évre történik.  A szülők az „Óvodai jelentkezési lap” kitöltésével jelentkezhetnek. A dokumentumot az alábbi módokon nyújthatják be: elektronikus úton a beiratkozás@nnovi.hu e-mail címre elküldve, vagy személyesen a központi, azaz a Rákóczi óvoda kapujánál elhelyezett gyűjtőládába téve. Aki kézzel tölti ki a jelentkezési lapot, utóbbi lehetőséget válassza. A szükséges nyomtatványt megtalálja a csatolmányok között a lent megadott linkre kattinva (Óvodai jelentkezéshez szülők részére 2021-2022 elnevezéssel), illetve kérheti azt a tagóvodák bármelyikében. Azok, akik e-mailben érdeklődtek, elektronikus úton kaptak tájékoztatást.  A felvételről ugyancsak elektronikus formában értesítenek minden érintettet 2021. június 10-ig. A nevelési év első napja 2021. szeptember 1. (szerda) lesz.

A szükséges dokumentumot ide kattintva eléri:

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/823-Megkezdodott-az-ovodai-jelentkezes-Pilisvorosvaron

Megszűnt a házhoz szállítás a Pilisvörösvári Főzőkonyhán

Megszűnt a házhoz szállítás lehetősége a középiskolák, valamint az általános iskolák felső tagozatainak hétfői nyitásából kifolyólag a Pilisvörösvári Főzőkonyhán. A konyha május 10-től kezdődően ismét teljes kapacitáson üzemel, napi 1800 adag ételt készítenek illetve juttatnak el az intézményekbe. Mint ismert, március 8-án léptek életbe a szigorúbb járványügyi intézkedések, amelyek részeként bezártak az óvodák és az általános iskolák. A Pilisvörösvári Főzőkonyha az intézkedések fényében lehetőséget biztosított a családoknak, hogy ezután is rendelhessenek gyermekeiknek, a házhoz szállítási igényüket az oktatási, nevelési intézmények felé a megszokott csatornákon jelezhették. Ez a szolgáltatás szűnt meg hétfőtől.  Bár házhoz szállítást nem lehet kérni, rendelésre továbbra is van lehetőség. Az aktuális étlapokat az alábbi linken tekinthetik meg:

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/hirdetmenyek/fozokonyha-etlapjai

Megnyitja a kapuit a Vörösvári Kultúrház szombaton

Megnyitja kapuit a látogatók előtt május 15-én, azaz szombaton a Művészetek Háza a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezéséhez csatlakozva. Az országos közművelődési nyitónapot a Közösségek Hete rendezvénysorozatuk részeként töltik meg programmal a könyvtár udvarán. A belépéshez a felnőtteknek védettségi igazolvány szükséges, a 18 év alattiak pedig kísérővel érkezhetnek. Azonban – hogy senki ne maradjon ki az élményekből – a programot a PilisTV élőben közvetíti. A programokról a kultúrház oldalán talál részletes tájékoztatást:

www.mhpv.hu/programok/nyitás/nyitunk


Május 17-től már látogatható a könyvtár is

Jövő hétfőtől, vagyis május 17-től a védettségi igazolvánnyal rendelkezők már látogathatják a városi könyvtárat. A nagykorúaknak az intézmény bejáratánál kell bemutatni a kártyát, illetve a személyi igazolványt, a 18 év alattiak pedig igazoltan védett felnőtt kísérővel érkezhetnek. Azt kérik mindenkitől, hogy legfeljebb 30 percet töltsenek a könyvtárban, beleértve azokat is, akik az internetet kívánják használni. Akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, továbbra is igénybe vehetik a könyvcsomagos szolgáltatást. „Kérjük, mindannyiunk egészségének megóvása érdekében tartsák be az ideiglenes könyvtárhasználati szabályokat!” – írják holnapjukon. Minden további fontos információt elolvashatnak a könyvtár oldalán:

https://www.pvvarkonyvtar.hu/

Még rendelkezhet adója 1 százalékáról

Még nem késő adójuk 1 százalékáról rendelkezni. A magánszemélyek dönthetnek úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójuk 1 százalékát felajánlják egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 százalékát pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek, illetve a kiemelt költségvetési előirányzatnak – 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak.  Az 1 százalékról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.  Az adóbevallástól függetlenül május 20-ig van lehetőség nyilatkozni online vagy postai úton. Arról, hogy miként rendelkezhet adója 1+1 százalékáról, a NAV oldalán részletes útmutatót talál: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek.

A 2021. évre regisztrált szja 1 százalékos kedvezményezettek listáján több mint harminc pilisvörösvári székhelyű civil szervezet szerepel, a listát ide kattinva érhetik el: 

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/731-Ado-1-szazalek-Tobb-mint-harminc-vorosvari-szervezet-szerepel-a-listan

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []