Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Befejeződtek a korszerűsítési, felújítási munkálatok a sportpályán
Befejeződtek a korszerűsítési, felújítási munkálatok a sportpályán
2021. május 13.

Három komoly beruházás zajlott a Szent Erzsébet utca Sportpályán az elmúlt hónapokban. A munkálatok márciusban kezdődtek, ezalatt:

35 szórófejes öntözőrendszert alakítottak ki

• felújították a büfé-klubház épületét

• napelemrendszert telepítettek.

A beruházás részben TAO támogatásból, részben önkormányzati önrészvállalással, részben pedig pilisvörösvári vállalkozók segítségével teljesülhetett. Az új öntözőrendszer telepítése listaáron például 7- 8 millió forintba került volna, azonban a helyi vállalkozókkal való jó kapcsolatnak köszönhetően kedvező – körülbelül 70 százalékos – áron sikerült megvalósítani. A fű már kinőtt a telepítés után, így a Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club játékosai ettől a héttől már a pályán készülhetnek az előttük álló mérkőzésekre.

A városgazdák több mint 400 munkaórát fektettek a klubház felújításába. Ezalatt egyebek mellett kicserélték a burkolatot, áthelyezték és ugyancsak kicserélték a nyílászárókat, valamint rendbe tették az elektromos hálózatot. Az elmúlt hetekben visszakerülhetett a belső bútorzat is, április közepén pedig megkezdték a külső szigetelés és lemezburkolat felhelyezését. Mostanra már csak utómunkálatok, apróbb simítások maradtak hátra. „A legnagyobb feladat a külső homlokzat megújítása volt, hogy méltó módon tudja fogadni az egyesület a jövőben a pályára kilátogatókat. Reméljük a korszerűsítés révén még sok éven keresztül élvezhetik a futballrajongók a hely szolgáltatásait” – mondta a Városgazda Kft. ügyvezetője, Szauter Gábor. A faanyag egy részét egyébként a Grand-Ács Tetőcentrum és Készház Kft. ajánlotta fel.

Mindezeken felül a palatetőre polimerbitumen lemez került, és új ereszcsatornát is kapott az épület.

A harmadik lényeges fejlesztés, hogy a tetősíkra napelemeket telepíttetek, ezzel egy 11 kilowattos napelemrendszert kapott a sportpálya. Hamarosan ez biztosítja majd az egész létesítmény – az öltözők, a pályához tartozó világítás és a faház – áramellátását.

A korszerűsítésen átesett létesítmény csütörtök délután „debütál”: a Pilisvörösvári UFC U14es csapata Pomáz ellen lép pályára. A mérkőzések a jelenlegi járványügyi szabályoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal már látogathatók.

A büfé a tervek szerint jövő hét közepén nyit ki. 

Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []