Miben segíthetünk?

Napokig dolgoztak a városgazdák a viharkárok elhárításán

Napokig dolgoztak a városgazdák a viharkárok elhárításán
2021. július 20.

Bőven akadt dolga a városgazdáknak a múlt hét közepén kezdődő esőzések miatt.  Mostanra sikerült a viharban kidőlt vagy megtépázott fákat, gallyakat és ágakat, illetve és útra tóduló hordalék jelentős részét összegyűjteni és elvinni. A Csobánkai és a Madách utca sarkán található még zöldhulladék - a tűzoltók által feldarabolt ágak -, de nem jelentenek balesetveszélyt. Hamarosan ezeket is elviszik a helyszínről.

Fontos megjegyezni, hogy az árkok rendben tartása az ingatlantulajdonosok kötelessége, amelyről jogszabály rendelkezik. Ennek részletei megtalálhatók Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II. 06.) önkormányzati és a Közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 8/2017. (II. 27.) számú önkormányzati rendeletében.

A Városgazda Kft. munkatársai tehát teljes létszámban dolgoztak az érintett helyszíneken, keddtől azonban ismét fókuszba kerülnek a vihar miatt háttérbe szorult alapfeladatok, mint például a parkfenntartás, fűnyírás és a kaszálás. A jelentős mennyiségű csapadék miatt ráadásul a növényzet lényegesen gyorsabban nő. Mindezek túl hamarosan elkezdődnek a Vörösvári Napokkal kapcsolatos előkészületi munkálatok is.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []