Miben segíthetünk?

Hétfői Hírek

Hétfői Hírek
2021. augusztus 9.

Már a kanyarban a Vörösvári Napok!

Ezen a hétvégén a zene és a szórakozás kapja a főszerepet városunkban: augusztus 13. és 16. között a Vörösvári Napoknak örülhetünk. A fellépők között olyan nevekkel találkozhat, mint Bruno X Spacc, Soulwave, TNT, Tidirium, 5 Dörfler, de fúvósok, eladadóművészek, kiállítások, gyermekprogramok és számos különféle verseny színesíti a palettát egyebek mellett. A gyerekektől az idős korosztályig mindenki bőven találhat kedvének való elfoglaltságot. Ne feledjék, Pilisvörösvári lakosoknak a belépés minden programra ingyenes. A szombat esti koncertekre azonban a regisztráció kötelező a helyieknek is. Az esti programokra a beléptetés karszalaggal történik. A rendezvénnyel kapcsolatban minden fontos információt megtalál a Művészetek Háza honlapján, illetve érdemes nyomon követniük Facebook-oldalukat is!

https://mhpv.hu/program-kategoria/programok/vorosvari-napok-2021

https://www.facebook.com/vorosvarikultur

Hétfő estig licitálhat a „bronzlabdára”

Hétfő este 10 óráig licitálhat a "bronzlabdára"! A legmagasabb összeget kínáló hazaviheti magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai által aláírt labdát. Felajánlásával az Épülő Virgonc Gyermekekért Alapítványt, ismertebb nevén a Virgonc Gyermekházat támogathatja. A licit Facebookon zajlik a mellékelt linken. A felajánlásokat az eredeti poszt alá, kommentben várjuk. 

https://www.facebook.com/130829966969966/posts/4493327987386787/

Két másik aláírt labda szerencse útján talál majd gazdára, a nyereményjátékok már lezárultak, a sorsolás a tervek szerint a Vörösvári Napokon zajlik majd. Ennek részleteit hamarosan közzétesszük.

Megszerezte a bronzérmet a magyar férfi vízilabda-válogatott

Legyőzte a spanyol együttest, ezzel megszerezte a bronzérmet a magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpia utolsó napján, vasárnap. A mérkőzés első fele szorosan alakult, ám a második félidőben a csapat szárnyra kapott, így az összecsapás 9-5-ös eredménnyel zárult. Bár közönség ezúttal sem lehetett jelen, magyar sportolók hangosan biztatták pólósainkat a lelátóról. Hajdú B. István szakkommentátor ezúttal is elismerően beszélt Manhercz Krisztiánról, kiemelte az olimpián nyújtott teljesítményét, és azt mondta, rá nyugodtan lehet majd építeni a jövő válogatottját. "Szép volt fiúk!" - zúgott a lelátóról, miután lefújták a mérkőzést. Még aznap érkezett a hír, hogy a helyszínről tudósító újságírók, illetve  kommentátorok szavazatai alapján két magyar pólós is bekerült a tokiói olimpiai vízilabdatornáinak álomcsapatába: a nők együttesébe Parkes Rebecca, a férfiakéba pedig Manhercz Krisztián. Magyarország egyébként a 15. helyen zárt az éremtáblázaton, ami gyönyörű eredmény: 25 éve – az atlantai világverseny óta – nem volt ilyen sikeres olimpiánk a helyezések és az értük járó pontok alapján. Sportolóink 20 éremmel,  6 arany, 7 ezüst és 7 bronz medállal hagyták el Tokiót.

Már javában zajlik a Pilisvörösvári Egészségnapok szervezése

Már javában zajlik az V. Pilisvörösvári Egészségnapok szervezése. A rendezvény Pilisvörösvár Város Önkormányzata és a Pilisvörösvári Praxisközösség összefogásával megvalósul meg. A szűrés az ország legnagyobb mobildiagnosztikai központjában, egy csaknem húsz méter hosszú szűrőkamionon történik augusztus 21-én és 22-én. Fontos tudnivaló, hogy a páciensek augusztus 13-ig regisztrálhatnak háziorvosuknál – vagy szabadság esetén a kijelölt helyettesénél – hogy részt vehessenek a vizsgálatokon. A jármű a Városháza előtt, a Fő téren fogadja majd a jelentkezőket. A programot ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének átfogó képet kapni egészségügyi állapotukról, illetve akiknek fontos a megelőzés. A további tudnivalókat elolvashatja honlapunkon:

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/7-Egeszseg/967-Mar-javaban-zajlik-az-V-Pilisvorosvari-Egeszsegnapok-szervezese

Címlapon hozta a magyarországi németek hetilapja a vörösvári zenésztalálkozót

Címlapon számolt be a Hallo! Werischwarról a Neue Zeitung Ungarndeutsches Wochenblatt. A július 17-i rendezvényen a Pilisi-medence kedvelt zenekarai adtak koncertet a Puskin utcában. A lap elismerően írt a fellépő zenekarokról, és kiemelte, hogy jó volt végre megélni a viszontlátás örömét, a jókedvet pedig még az eső sem tudta elmosni. A megjelent cikket elolvashatja az alábbi linken:

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/26/1019-hallo-werischwar-a-neue-zeitung-ungarndeutsches-wochenblatt-cimlapjan

Népszavazásra bocsájtják a napirendeket

Újabb videót tett közzé múlt hét kedden Fetter Ádám a Helyi Építési Szabályzattal kapcsolatban. A poglármester beszámolójában emlékeztetett a július 16-i képviselő-testületi ülésre, ahol a HÉSZ változtatási kérelmekkel összefüggésben egy szakértő tervező megbízásáról határoztak. Beszélt a témában tervezett lakossági fórumról, hangsúlyozva azt, hogy az építési szabályzatról nincs és most nem is lesz döntés, csak az említett fórum és az érintett felekekkel történt tárgyalás után. Noha az említett ülésen a testület percek alatt meghozta döntését a tervező kérdésében, öt képviselő mégis rendkívüli ülést indítványozott a témában, amelyet Fetter Ádám szerda délutánra napirendre is tűzött. Aznap késő este a TEVÖ képviselői azt közölték, hogy helyi népszavazásra bocsájtják a napirendeket, mert nem szeretnék a lakosság megosztottságát fokozni. A polgármester Facebook-oldalán most hétfőn ezzal kapcsolatban azt írta, hogy tisztában vannak a jelenleg érvényben lévő jogi szabályozással, a veszélyhelyzet okozta korlátozásokkal, és ennek tudatában hozták meg döntésüket mellette. "Kérelmünket külön záradékkal láttuk el, miszerint a jogi akadályok elhárultával azonnal nyilvántartásba kerül, azaz addig biztosan nem lesz döntés ezekben az ügyekben. Bízunk benne már szeptember 15. lehet ez a dátum."

Bővül a vasútállomás parkolója

Bővíti a MÁV a pilisvörösvári vasútállomás parkolóit  – tudtuk meg egy héttel ezelőtt a vasúttársaságtól. A terület átadása múlt hét elején megtörtént, a munkálatok az állomásépület mögött, a buszforduló utáni területen zajlanak várhatóan decemberig. Ahogy arról már beszámoltunk, a TEVÖ képviselői a lakosság visszajelzései alapján többször jelezték az elmúlt években a MÁV és a Nemzeti Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. (NIF) felé, hogy komoly nehézséget okoz a kiemelt állomásokon a parkolóhelyek hiánya. A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) tavaly decemberben az esztergomi vasútvonalat érintő fejlesztések kapcsán már arról tájékoztatott, hogy ötvenhét új parkolóhelyet kapnak a vonatozók Pilisvörösváron. Kérjük türelmüket, megértésüket a munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségek miatt.

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []