Miben segíthetünk?

90. születésnapja alkalmából Szabó Ferencné Szax Teréziát köszöntötte a polgármester

90. születésnapja alkalmából Szabó Ferencné Szax Teréziát köszöntötte a polgármester
2023. február 8.

Szabó Ferencné Szax Teréziát köszöntötte otthonában 90. születésnapja alkalmából Fetter Ádám polgármester. Teri néni 1933-ban született Pilisvörösváron. Iskoláit is itt végezte, majd a varrónői szakmát is helyben szerezte. 1955-ben ment feleségül Szabó Ferenchez, akivel 2011-ben bekövetkezett hirtelen haláláig 56 évig éltek házasságban, Feri bácsi villanyszerelőként és a bányában is dolgozott,

Teri néni aktív évei alatt varrónő, majd szakács volt a Margit kórházban, ahonnan 1988-ban vonult nyugdíjba. Ezt követően is tevékeny maradt, ugyanis eredeti szakmájában tovább dolgozott varrónőként a Viktor Speciális Otthonban.

Teri néninek egy fiú és három leány gyermeke született, jelenleg pedig 13 unokával és ugyancsak 13 dédunokával büszkélkedhet. Unokái 26 és 48 év közöttiek, dédunokái között pedig van 23 éves és újszülött is.

Teri néni becsülettel dolgozta végig az életét, számára legfontosabb mindig a családja volt. Lánya elmondása szerint szülei minden körülmények között erős hátteret, támaszt, stabil bázist jelentettek a gyerek, unokák, majd a dédunokák életében. Bár a nehézségek, sőt a tragédiák sem kerülték el a családot, mindig pozitív szellemben nevelték őket. Annak ellenére, hogy átlagos körülmények között éltek minden anyagi és erkölcsi támogatást megkaptak.

Teri néni ma is jó fizikai és szellemi állapotnak örvend, minden nap olvas, keresztrejtvényt fejt, csupán magas vérnyomására kell gyógyszert szednie. Szívesen kiveszi a részét a családi munkamegosztásban, a mai napig segít a családi ebédeknél mint ”kézilány”, például zöldségpucolással, és imád vasalni is.

Születésnapját a múlt hétvégén három napig ünnepelték népes családja körében!

Isten éltesse Teri nénit, további jó egészséget és sok boldogságot kívánunk neki!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []