Miben segíthetünk?

Újraindult a cserediák program testvértelepüléseinkkel

Újraindult a cserediák program testvértelepüléseinkkel
2023. április 21.

A Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola 16 diákja és három pedagógusa utazott testvérvárosunkba Gerstettenbe, a két település között újra induló cserediák kapcsolatok keretében. A pilisvörösvári csapat egy hetet tölt a németországi vendégségben; április 16-án indultak és április 22-én szombaton térnek majd haza. A gyerekeket családoknál helyezték el a szervezők, így a diákoknak alkalmuk nyílik az intenzív nyelvgyakorlásra. Emellett napközben tanítási órákon vesznek részt a gerstetteni iskolában, ahol olyan izgalmas és nálunk szokatlan tantárgyakat is megismerhetnek, mint például a robotika vagy a főzési ismeretek. Az iskolaidőn túl pedig minden nap változatos programokat szerveztek számukra vendéglátóik.
A cserediák program újraindításában elkötelezett volt a városvezetés, amely pozitív fogadtatásra talált mind a gerstetteni, mind a gröbenzelli vezetés részéről is. A Templom téri iskola az Erasmus program keretében számos országba szervez csereutakat a diákoknak és jelezte a városvezetés felé németországi érdeklődését is. A rendkívül hasznos program megvalósulása az iskola pedagógusainak lelkesedésének és munkájának köszönhető, akik néhány hónap alatt megszervezték a gyerekek utazását. Mindezen felül pedig gerstetteni iskolát is köszönet illeti, ahol hasonlóan nyitott és lelkes pedagógusok karolták fel a programot.
„A városvezetés nemcsak a beruházások gyarapítását tartja fontosnak Pilisvörösváron. Ugyanúgy elkötelezettek vagyunk a kultúra és a közösségépítés területén is, ami nemcsak városunk határain belül lényeges, hanem országhatárokat átívelően, testvértelepüléseink vonatkozásában is. Különösen hangsúlyos ez a fiatal korosztály, a felnövekvő generáció esetében. Ezért vettük fel a kapcsolatot Gerstetten és Göbenzell vezetőivel és határoztuk el, hogy az együttműködést még sokszínűbbé és intenzívebbé tesszük és kiterjesztjük a Városházán túlra az iskolák, az egyesületek bekapcsolásával. Most azon dolgozunk, hogy Gerstettent követően Gröbenzellel is kiépítsük ezt a köteléket, és több szervezetet is bekapcsoljunk a munkába”- mondta Strack Bernadett alpolgármester.
A fotó Ulmban készült az Ulmer Schachtel előtt a Donau Múzeumnál.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []