Miben segíthetünk?

100. születésnapját ünnepelte Herbszt Jánosné, Annus néni

100. születésnapját ünnepelte Herbszt Jánosné, Annus néni
2023. október 27.

Herbszt Jánosné, született Spiegelberger Annát köszöntötte otthonában Fetter Ádám polgármester 100. születésnapja alkalmából. Annus néni 1923. október 23-án született tősgyökeres pilisvörösvári családban, ahol hét testvér nevelkedett. Iskoláit helyben végezte. Kezdetben szolgálólányként vállalt munkát Budapesten, majd a család helyi kötőműhelyében tevékenykedett. Később saját varrógépén is sokat dolgozott. Mindeközben évtizedeken át a család helyi szőlőskertjeit gondozta. A település közéletében aktívan részt vett, hiszen már fiatalkorában a helyi színjátszó társulatban szerepelt, emellett a Jézus Szíve Leánykör tagja volt. Később az egyházi énekkarban énekelt, nem csak a templomban, hanem a temetéseken is.

Férjét, Herbst Jánost Pilisvörösváron ismerte meg, aki később közismert szíjgyártó lett Vörösváron.
Három lányuk született, később pedig hét unokával és 17 dédunokával bővült a család.

Férjét 80 éves korában vesztette el Annus néni, majd ezt követően 96 éves koráig önellátóan élt főúti kertes családi házában. Otthonában a családja, a rokonai, ismerősei, szomszédai rendszeresen látogatták, a gyakori társaság pedig folyamatosan frissen tartotta, erőt adott neki. Annus néni szellemileg ma is teljesen friss, ugyanakkor testi egészsége  az utóbbi időben romlott és ma már segítségre szorul a mindennapi teendők ellátásában, így négy éve az egyik lányánál lakik.

Annus néni mélyen vallásos, jelenleg is sokat imádkozik, a szentmiséket pedig TV-n követi. A fiataloknak azt üzeni, hogy szemléljék távolabbról az életük eseményeit. Nem kell mindent nagyon komolyan venni, szomorkodni, idegeskedni, mert ezek a történések életünknek csak egy-egy pillanatai, és előbb-utóbb véget érnek, elmúlnak, vagy ahogy ő mondja: semmi sem tart örökké.

100. születésnapját széles családi körben ünnepelte, az eseményre külföldön élő unokái is ellátogattak, emellett nagy megtiszteltetésnek vette Fetter Ádám polgármester személyes köszöntését.

Isten éltesse Annus nénit! Jó egészséget, és további boldog éveket kívánunk neki családi körben, szeretetben!

A fotókat készítette: Bokor Gabriella

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []