Miben segíthetünk?

Hétfői hírek 2021.02.22.

Hétfői hírek 2021.02.22.
2021. február 22.
Összeszedtük, mi történt a múlt héten a városunkban, illetve városunkat érintően, és mi várható.

Tájékoztatás Dr. Tamás Ferenc háziorvostól a koronavírus-elleni oltással kapcsolatban

Tájékoztató jelent meg a Pilisvörösvári Szakrendelő oldalán a koronavírus-elleni oltással kapcsolatban. Dr. Tamás Ferenc háziorvos felhívja a figyelmet, ha házaspárok, családok jelentkeznek a vakcinára, nem elegendő, ha csak az egyik tag regisztrál, ezt mindenkinek külön-külön meg kell tennie. Az e-mail cím, telefonszám lehet azonos, de saját név és tajszám szükséges. Érdemes szerinte az oltási sorrend miatt akkor is feliratkozni, ha valaki még nem döntött. Amikor sorra kerül a páciens, akkor a háziorvosa felveszi vele a kapcsolatot, és felajánlja a vakcinát. Értesíti az első oltás pontos időpontjáról és helyszínéről, amely lehet az oltóhely, a háziorvosi rendelő, vagy végszükség esetén az idős ember otthona is.  Az oltások közül nem lehet választani. „Amit ajánlunk, azt vagy elfogadja a paciens, vagy ha nem, akkor későbbi időpontban újrahívjuk" - mondta Dr. Tamás. Azt, hogy kinek, milyen oltást ajánlanak fel, nem a háziorvosok döntik el, hanem központi szinten határozzák meg. A jelentkezők előzetesen írásban és szóban is tájékoztatást kapnak, és a helyszínen is kikérdezik őket esetleges allergiájukról, vagy gyógyszerérzékenységükről, betegségeikről, gyógyszereikről. Oltás után 20-30 percet várakozni kell, és ha nem jelentkezik semmilyen tünet, panasz, a páciensek folytathatják a napi programjukat. A második oltásra Pfizer és Sputnik V esetén 21 nap, AstraZeneca és Moderna esetén 28 nap múlva kerül sor. A második oltásra az első oltásról szóló igazolást mindenkinek magával kell vinnie. Később ez alapján védettséget igazoló állami okmányt fognak kiállítani részére. Ha még nem regisztrált, itt megteheti: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra


Megtörtént a leendő kerékpárút tervezett nyomvonalának bejárása

Megtörtént a leendő – Pilisvörösvárt és Budapestet összekötő, nagyrészt vasút mellett húzódó – kerékpárút tervezett nyomvonalának bejárása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) illetékeseinek részvételével. Dr. Révész Máriusz kérésére korábban dr. Fetter Ádám polgármester megkereste az érintett környező települések vezetőit és kérte, hogy küldjék meg útvonaljavaslataikat, amelyeket összefoglalva továbbított a tervezőknek. Ahogy arról beszámoltunk, január 20-án zajlott egyeztetés a kerékpárút kialakítása kapcsán.  Az online megbeszélésen dr. Vitályos Eszter államtitkár, választókerületi elnök, dr. Révész Máriusz kormánybiztos, Berencsi Miklós az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ munkatársa, Kelemen Márta Üröm alpolgármestere, Dr. Szente Kálmán Solymár polgármestere, Tömöri Balázs Pilisborosjenő polgármestere,  dr. Vajda Sándor civil kezdeményező, valamint a Magyar Közútkezelő Zrt. munkatársai vettek részt. A tervezést ezután meg is kezdte a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a cél az, hogy 2023-ban birtokba vehessék a biciklisek az új, számukra kialakított utat.

Már több mint 1900-an regisztráltak a Vörösvári Újságra

Már több mint 1900-an jelezték, hogy a jövőben is szeretnék kapni a Vörösvári Újságot. Ahogy arról beszámoltunk, a márciusi lapszám már csak azokba a háztartásokba jut el, ahonnan előzetesen regisztráció érkezett. Az újság továbbra is ingyenes, de igényét szükséges jeleznie az alábbi lehetőségek egyikén 2021. március 12-ig: a januári lapban található igénylőlap visszajuttatásával, a 26/330-233-as telefonszámon hivatali időben, az ujsag@pilisvorosvar.hu e-mail címen, a Pilisvörösvár applikáción keresztül, valamint az alábbi internetes űrlap kitöltésével: https://bit.ly/ujsagregisztracio

Már több mint háromszázan kitöltötték a Pilisvörösvári Főzőkonyha kérdőívét

Már több mint háromszázan kitöltötték a Pilisvörösvári Főzőkonyha kérdőívét, amelyben egyebek mellett kérdéseket talál a konyha fejlesztéséből adódó változásokról és az esetlegesen felmerülő igényekkel kapcsolatban is. A dokumentumot 28-ig van lehetőségük kitölteni az alábbi linkre kattintva:  https://bit.ly/honlap_web_fb_kitoltesek_fozokonyha

Elhunyt Kiss Csaba plébános

2021. február 16-án, életének 40., papságának 14. évében elhunyt Kiss Csaba, solymári plébános. Csaba atya káplánként szolgálta Budaörs híveit 2007 és 2011 között, majd 2011-ben Velence plébánosa lett. 2014-től Solymáron szolgált, ellátva Pilisszentivánt is. A Székesfehérvári Egyházmegye tájékoztatása szerint Kiss Csaba emlékére március 4-én szentmisét tartanak a Solymári Római Katolikus Plébániatemplomban, majd azt követően a Solymári Római Katolikus temetőben helyezik végső nyugalomra.  „Fájdalommal értesültem a hírről, hogy Kiss Csaba, solymári plébános mindössze 39 évesen elhunyt. Ezt a Szent Kristófot ábrázoló medált tőle kaptam a motoromra néhány éve, hogy vigyázzon rám földi utazásaim során. Ő már égi utakon motorozik, Isten veled, Csabi atya!” – reagált a tragédia hírére bejegyzésében dr. Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere.

Véradás lesz Pilisvörösváron

Véradást tartanak február 23-án Pilisvörösváron a Magyar Vöröskereszt szervezésében. A jelentkezőket 13 és 19 óra között várják majd a Művészetek házában, csak úgy, mint decemberben.

Győzelemmel indította a Pilisvörösvári UFC a tavaszi idényt

Értékes győzelmet aratott a Pilisvörösvári UFC felnőtt csapata az első tavaszi játéknapon Vecsésen, a házigazda Gyál ellen. A mérkőzés 6-2-es eredménnyel zárult, Gáspár Olivér 3, Braun Benjámin 2, Szakszon Ádám pedig egy gólt lőtt. "Nagyon kellett ez a győzelem, mert ezáltal játékosainknak és edzőinknek az önbizalma talán a helyére kerül” – tájékoztatott Bilau Csaba, az egyesület elnöke. Jövő héten a játékosok Mogyoród második számú csapata ellen lépnek pályára, ezúttal is zárt kapuk mögött.

2021-ben három beruházással tovább fejlődik a Szent Erzsébet utcai Sportpálya

Három beruházással tovább fejlődik a Szent Erzsébet utcai Sportpálya. A tervek szerint idén tavasszal egy 35 szórófejes öntözőrendszert telepítenek, emellett megújul a sporttelepen található büfé-klubház: egyebek mellett a városgazdák kicserélik a nyílásszázókat, a gázkonvektoros fűtést elektromos panelekre váltják, a faház homlokzata hőszigetelést és lemezburkolatot, illetve felajánlás révén tisztasági festést kap. Tavasszal a tető is megújul, a palatetőre zsindelyréteg kerül és új ereszcsatornát szerelnek fel. Mindemellett lényeges változás, hogy a tetősíkra napelemeket telepítenek, ezzel 11 kilowattos napelem rendszert kap a sportpálya, ez biztosítja majd a jövőben az egész létesítmény – az öltözők, a pályához tartozó világítás és a faház – áramellátását. A Pilisvörösvári UFC fejlesztései részben 2020/21-es TAO támogatásból, részben önkormányzati önrész vállalással, részben pilisvörösvári vállalkozók segítségével valósulnak meg.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []