Miben segíthetünk?

Hétfői Hírek

Hétfői Hírek
2021. március 8.
Összegyűjtöttük, mi történt a múlt héten városunkban és városunkat érintően, illetve, hogy mi várható.

 

Elkezdődött múlt kedden a pilisvörösvári tanuszoda építése

Elkezdődtek az építési munkálatok kedd reggel az Északi lakókörzetben, Báthory - Freiäcker utca sarkával szemben, ahol a pilisvörösvári tanuszoda áll majd. A munkálatok a tervek szerint jövő júniusig tartanak. Mint ismert, Pilisvörösvár Önkormányzata képviseletében dr. Fetter Ádám polgármester február 15-én adta át a Kova-Line Kft. és a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. képviselői részére a munkaterületet. A járáshoz tartozó iskolások várhatóan 2022 őszén vehetik birtokba a tanmedencéket. A szoros határidők betartása érdekében hétfőtől-szombatig zajlik az építkezés, illetve esetenként vasárnap is, erről időben tájékoztatják az érintett lakókat.

Életbe léptek a járvány miatti szigorítások

Szigorításokat jelentett be Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki Kormányinfón, miután az adatok azt mutatják, a járvány harmadik hulláma erősebb az eddigieknél: emelkedik az áldozatok és az új fertőzöttek száma, a terjedés sebessége pedig nő. A döntés értelmében az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, ahogy az üzleteket is. Március 8. és március 22. között csak az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák, illetve a benzinkutak üzemelhetnek. A konditermek nem nyithatnak ki, az igazolt sportolók edzései és mérkőzései zárt kapuk mögött folytatódhatnak. A szabadtéri sporttevékenység megengedhető, a parkokat, arborétumokat lehet látogatni ott, ahol biztosítható a védőtávolság. Gulyás Gergely arra kérte a munkáltatókat, hogy ahol mód van otthoni munkavégzésre, ott tegyék ezt lehetővé. Bejelentette továbbá, hogy a maszk viselése mindenhol kötelező hétfőtől a közterületeken. A rendőrség egyébként 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő összegre büntetheti azt, aki nem, vagy nem előírásoknak megfelelően viseli maszkot. A textilmaszkok használata továbbra is elfogadott. A határátlépést szigorítják, a bértámogatást pedig azokra a szektorokra is kiterjesztik, amelyeket be kell zárni. Utóbbiról már Orbán Viktor miniszerelnök beszélt részletesebben péntek reggel a Kossuth Rádióban. Mint mondta, az érintettek adókedvezményt kapnak, a KATA-soknak erre az időszakra – márciusra – nem kell fizetniük, továbbá az önkormányzati, állami tulajdonban lévő üzlethelyiségeket bérlőknek pedig elengedik a bérleti díjakat erre a hónapra. A virágboltokat keddtől bezárják, a bölcsődék azonban egyelőre nyitva maradhatnak.

Tartanak ügyelet a pilisvörösvári óvodákban

„Önkormányzat által fenntartott 5 óvoda számára biztosítjuk az ügyeletet” – közölte Strack Bernadett vasárnap. A feltételekről az óvodavezető ad tájékoztatást az óvodai információs csatornákon. Pilisvörösvár alpolgármestere azt javasolja a szülőknek, hogy kövessék az óvodai tájékoztatást. Mint ismert, a miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a szigorítás bejelentése után két nappal, szombaton közölte, hogy az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet, ugyanakkor a kormány arra kérte a szülőket, hogy csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe ezt a lehetőséget.


Továbbra is látogatható a pilisvörösvári piac


A már érvényben lévő, szigorított korlátozó intézkedése továbbra is lehetővé teszik, hogy a piacok, termelői piacok nyitva maradjanak. Ennek kapcsán felhívjuk azonban a lakosság figyelmét, hogy a maszk viselése minden közterületen kötelező, ez alól a pilisvörösvári piac sem kivétel. A szabályok betartása, ezzel együtt mindannyiunk egészsége érdekében várhatóan megnövekedett ellenőrzésekre kell számítani. Mint fentebb írtuk már, a rendőrség büntetheti azt, aki a közterületeken nem, vagy nem megfelelően viseli a maszkot.

Átmenetileg szünetel a könyvkölcsönzés

Tekintettel a veszélyhelyzeti korlátozásokra, március 8-tól előreláthatólag március 22-ig szünetel minden személyes találkozással járó szolgáltatás. Ennek fényében az említett időszakban nincs lehetőség könyv kölcsönzésére a Pilisvörösvári Könyvtárból, de félre lehet rakatni arra az időszakra, amikor hatályát vesztik a szóban forgó szabályok. A könyvtár működésével kapcsolatos kérdéseit a link alatt található elérhetőségek valamelyikén teheti fel: https://www.pvvarkonyvtar.hu/kapcsolat/.

A korlátozások alatt is rendelhet a pilisvörösvári főzőkonyháról

A korlátozások alatt is rendelhet a pilisvörösvári főzőkonyháról. A felnőtt étlap esetében A és B menüből van lehetőség választani. A megnövekedett érdeklődés miatt kizárólag a konyha@pilisvorosvar.hu e-mail címen jelezheti igényét, a tárgynapot megelőző napon, 12 óráig.  Ebben tüntesse fel nevét, címét, a dátumot, hogy mikortól szeretné kapni az ebédet, illetve, hogy melyik menüt választja. A szolgáltatás ára 1100 forint adagonként, amely tartalmazza a higiénikus csomagolás és a házhozszállítás költségét. Ételeiket két autóval viszik, hogy mindenkinek időben az asztalára kerüljön a kétfogásos meleg ebéd – jelenleg 450-500 adag naponta. A szállításban jelenleg a közterület-felügyelők is részt vesznek. A főzőkonyha ezzel is segíti a pilisvörösváriak otthonmaradását.  Azok a családok, akik gyermekeik részére március 8-át követően ebédet szeretnének kérni, jelezzék azt az oktatási, nevelési intézmények felé a megszokott csatornákon. A főzőkonyha munkatársai kérik, hogy aki rendelést adott le, figyelje a csengőt, vagy akasszon ki egy kampót a kapura, kerítésre, vagy biztosítson egyéb eszközt, amelynek segítségével a megrendelt ételt a szállító biztonsággal el tudja helyezni. A felnőtt étlapot az alábbi linken tekintheti meg:

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/hirdetmenyek/fozokonyha-etlapjai


Előrelépés a telekommunikációs hálózatfejlesztés ügyében

Előrelépés történt az Északi lakókörzet telekommunikációs hálózatfejlesztésének ügyében: az alépítmények elhelyezésével megkezdődött a kivitelezés a Báthory utca környékén. A tervek szerint a szolgáltatás az idei évben elérhetővé válik. Novemberben jelentette be dr. Fetter Ádám, hogy egy nagyobb projekt első lépéseként a Magyar ését Telekom Nyrt. megkapta az építési engedélyt az Északi lakókörzet területének optikai ellátására. A fejlesztést az önkormányzat kezdeményezte, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már 2019. decemberben megkezdődtek a távközlési szolgáltató képviselőjével. A városvezetés – figyelembe véve a lakossági bejelentéseket – jelezte a lefedetlen és rosszul ellátott területeket. A polgármester múlt ősszel ezzel összefüggésben azt közölte: a digitális tanuláshoz, otthoni munkavégzéshez is szükséges a nagysebességű adatátvitel. Ezzel a fejlesztéssel egy megbízható, korszerű és versenyképes szolgáltatás valósul meg. A városvezetés szorgalmazza a város más területein is a hasonló fejlesztéseket.

Lezárult a Szülők hete a Vörösvári Kultúrházban

Véget ért a szülők hete a Vörösvári Kultúrházban.  A program jegyében március 1. és március 5. között – minden nap – könyvajánlóval, szakértői, gyerekneveléssel kapcsolatos tanácsokkal várták az érdeklődőket az online térben. Az online oktatás bevezetése miatt folytatják a podcast sorozatot, hogy támogassák a családokat.

Több mint négyszáz adag oltóanyagot adtak be Vörösváron a múlt héten

Több mint négyszáz adag oltóanyagot adtak be a pilisvörösvári háziorvosok az elmúlt héten. A páciensek között voltak, akik az első, és olyanok is, akik a második vakcinájukhoz jutottak hozzá. A hat praxisban összesen 90 embert volt lehetőség oltópontra küldeni, az érintettek a Szent Margit kórházban kaptak oltást. A fent említett időszakban a Pilisvörösvári Szakrendelőben elsősorban Sinopharmot és Modernát használtak, de akadtak, akik Pfizerrel oltakozhattak.  A pilisvörösvári járásban élő lakosság tömeges oltása még nem kezdődött el. Akik még nem tették meg, a vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztráltathatják magukat. A hétfői adatok szerint egyébként 1 millió fő kapott már oltást.

Bajnokesélyes ellen nyert a Pilisvörösvári UFC

Bravúros győzelmet aratott a pilisvörösvári UFC a hétvégén. A csapat szombaton a hidegkúti műfüvön, a listavezető Páty ellen játszott. A bajnokesélyesekkel szemben vívott mérkőzés 3:2-es eredménnyel zárult, a gólszerzők Benedek Áron, Braun Benjámin és Gáspár Olivér. „Hatalmas gratuláció a játékosoknak és az edzőknek! Folytatás Budajenőn vasárnap 15.00-kor!” –  mondta Bilau Csaba, a Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club elnöke. Ahogy eddig, a következő hetekben is zárt kapuk mögött zajlanak a meccsek.

Sikeres hétvégét zártak az Oxigén Úszósuli vízilabdásai

Bajnoki fordulót játszottak az Oxigén Úszósuli 2008-ban vízilabdásai. A 2008-ban született lányok a Fradival szemben döntetlent játszottak, a dunaújvárosi csapatot pedig legyőzték. Az úszósuli Facebook-oldalán emlékeztet: a Vízilabda edzéseket változatlanul megtartják, hiszen amatőr sportolókat foglalkoztató klubként erre lehetőségük van a szigorítás ellenére is.

Lezajlott a tavasz első Platz piaca

Nagy érdeklődés mellett március első vasárnapján lezajlott az év első Platz termelői piaca. Csaknem hatvan árustól vásárolhattak termelői finomságokat és egyéb kézműves termékeket a látogatók, ráadásul lehetőség nyílt a Művészetek Háza, Pilisvörösvár - Városi Könyvtár Pilisvörösvár jóvoltából beiratkozni a helyszínen a könyvtárba. Az életbe lépett szigorítások előtti utolsó napon sokan kilátogattak a pilisvörösvári tavakhoz. A tervek szerint a következő alkalom április 11.

A nőket ünnepeljük március 8-án

Március 8 a nemzetközi nőnap, amely a nők iránti tisztelet és megbecsülés hivatott kifejezni, és amelyet 1917 óta – Magyarországon 1948 óta – tartanak. Dr. Fetter Ádám, polgármester – figyelembe véve a hétfőn életbe lépett szigorúbb járványügyi intézkedéseket – pénteken virággal lepte meg kolléganőit a Hivatalban, hétfőn pedig Facebook-oldalán, II. János Pál pápa szavait idézve köszöntötte a hölgyeket.  

Aki meg szeretné kapni a Vörösvári Újság márciusi számát, péntekig regisztrálnia kell

Aki meg szeretné kapni a Vörösvári Újság márciusi számát, regisztrálnia kell legkésőbb pénteken, azaz március 12-én. Igényét a januári lapban található igénylőlap visszajuttatásával, a 26/330-233-as telefonszámon hivatali időben, az ujsag@pilisvorosvar.hu e-mail címen, a Pilisvörösvár applikáción keresztül, valamint az alábbi internetes űrlap kitöltésével: https://bit.ly/ujsagregisztracio. jelezheti. Eddig több mint 2100-an nyilatkoztak arról, hogy a jövőben is szeretnék, hogy eljusson hozzájuk a lap.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []