Miben segíthetünk?

Telekommunikációs hálózatfejlesztés – a helyükre kerülnek a kábelek az Északi lakókörzetben

Telekommunikációs hálózatfejlesztés – a helyükre kerülnek a kábelek az Északi lakókörzetben
2021. március 19.
Több utcát érintenek a munkálatok.

Újabb jelentős pontjához érkezett a telekommunikációs hálózatfejlesztés az Északi lakókörzetben: hétfőn megkezdik a nagy sebességű optikai kábelek fektetését. Az érintett területek a Báthory és a Béke utca, a Bethlen Gábor utca, a Freiäcker utca, a Madarász Viktor utca, a Mindszenty József utca, a Nagy Imre utca, az Ohmüllner Márton utca, a Postakert utca, a Réthy Zoltán utca, a Szapolyai utca, a Szinyei Merse Pál utca, valamint a Törökkút utca.

A Magyar Telekom Nyrt. tájékoztatása szerint az érintett területeken alapépítményes nyomvonal épül, ez földkitermeléssel és térkőburkolatok bontásával, illetve helyreállításával jár. A üvegszálas optikai kábelek a padka alatt húzódnak majd.

Március elején számoltunk be arról, hogy megkezdődött a kivitelezés az alépítmények elhelyezésével. Ezt megelőzően – múlt év novemberében – jelentette be dr. Fetter Ádám polgármester, hogy egy nagyobb projekt első lépéseként a Magyar Telekom Nyrt. megkapta az építési engedélyt az Északi lakókörzet területének optikai ellátására. A fejlesztést az önkormányzat kezdeményezte, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már 2019. decemberben megkezdődtek a távközlési szolgáltató képviselőjével. Figyelembe véve a lakossági bejelentéseket a városvezetés jelezte a lefedetlen és rosszul ellátott területeket.

A polgármester múlt ősszel ezzel összefüggésben azt közölte: a digitális tanuláshoz, otthoni munkavégzéshez is szükséges a nagysebességű adatátvitel. Ezzel a fejlesztéssel egy megbízható, korszerű és versenyképes szolgáltatás valósul meg.

A Telekom tájékoztatása szerint a hétfőn induló munkálatokat várhatóan zaj kíséri, emiatt elnézést kérnek az érintett lakosoktól. Bővebb információ, kérdés esetén a szolgáltató a +3630/180-35-58-as és a +3630/627-0034-es  telefonszámon fogadja a hívásokat.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []