Miben segíthetünk?

Hétfői Hírek

Hétfői Hírek
2021. április 19.
Ismét csokorba szedtük a városunkat érintő történéseket.

Baleset Pilisvörösvár és Pilisszántó között

Baleset történt Pilisvörösvár és Pilisszántó között múlt hétfőn. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint egy személyautó a tetejére borult. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a helyszínre mentő is érkezett. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés után a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Árokba borult egy autó a 10-es főúton, az egyik sérült beszorult

Riasztást kaptak a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók hétfőn nem sokkal 21 óra után, hogy a 10-es út 22-es kilométerénél egy furgon ismeretlen körülmények között árokba hajtott és az oldalára borult. A járműben ketten utaztak, egyikük önerőből ki tudott szállni, társa azonban nem. A raj egy tagja létra segítségével a furgonba mászott: a sérült eszméleténél volt, de fájlalta a vállát. Betakarták egy pokróccal, majd megkezdték a szélvédő kivágását, hogy biztonságosan ki tudják szabadítani. Időközben a fővárosi egységek is megérkeztek a helyszínre. A tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival közösen kiemelték a súlyos sérültet. Időközben a másik személyhez is mentőt kellett hívni, aki szintén kórházba került, ám ő könnyű sérülésekkel. A rendőrségi helyszínelés után a rajok a fővárosi műszaki mentőszer segítségével  a kerekeire állították a furgont és az út szélére húzták. A beavatkozás első felében teljes útzár volt érvényben, majd félpályán megindulhatott a forgalom. Az esemény csaknem négy órán át tartott.

Új vizesblokkokat és radiátorokat kapott a Zrínyi utcai óvoda

Valamennyi vizesblokkot felújították és új radiátorokat is kapott a Ligeti Cseperedő Német Nemzetiségi Óvoda. A négy csoportszobához tartozó mosdók életkoruk, kialakításuk és állapotuk miatt szorultak korszerűsítésre. A program következő lépése egy napelemes rendszer telepítése, amelynek köszönhetően a jövőben tovább csökkennek az intézmény fenntartási költségei. A műszaki átadás múlt hét kedden zajlott, az eseményen részt vett a város alpolgármestere, Strack Bernadett, a körzet képviselője, dr. Lovász Ernő, Varga Péter műszaki tanácsnok, a Hivatal műszaki osztályának munkatársai, a kivitelező valamint Kissné Répási Anikó óvodavezető. Az intézmény vezetője elmondta, hogy a vállalkozó mindvégig nagyon együttműködő volt, ráadásul díjmentesen kifestette az öltözőket, illetve a radiátorok esetében olyan festési munkálatokat is elvégzett, amely nem szerepeltek az előzetes megállapodásban. Mindezeken felül a cég emberei az ajtókat is lemázolták, valamint kicserélték a lámpatesteket. „Örülök, hogy a gyerekeket rendezettebb körülmények fogadják az újranyitás után” – mondta dr. Lovász Ernő, a körzet képviselője. Az intézmény egyébként az óvodafelújítási program keretében esett át korszerűsítésen, a jövőben a város többi óvoda is napelemeket kap.

Kigyulladt egy családi ház a Pihenő utcában

Tűz ütött ki egy családi házban múlt szerdán Pilisvörösváron, a Pihenő utcában. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint egy körülbelül 80 négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete gyulladt ki. A helyszínre a pilisvörösvári önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak, majd három vízsugárral megkezdték az oltást. Az OKF néhány perccel fél 11 után azt közölte, hogy sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését, 11 óra után nem sokkal pedig már arról adtak hírt, hogy eloltották a tüzet. „A lakók maguk intézkedtek a lakhatásáról így nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre” – tudtuk meg a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől.

Összefogás a tűzeset károsultjaiért

„Önkormányzatunk felvette a kapcsolatot a tűzkárosult családdal, Varga Péter Képviselő Úr egyeztetett velük. Pilisvörösvár Önkormányzata segít, de kérjük a vörösváriak támogatását is ebben a borzasztó helyzetben” – írta Facebook-oldalán dr. Fetter Ádám polgármester szerdán a Pihenő utcai tűzeset kapcsán. Aki szeretné támogatni a háromgyermekes családot, az alábbi számlaszámra utalhat: 11773425- 05594885 / Pénzes Krisztina  (OTP Bank) A közlemény rovatban feltétlenül tüntessék fel, hogy „adomány a tűzkár enyhítésére”. Aki személyesen szerette volna eljuttatni pénzadományát, az megtehette vasárnap a Platz Piacon is. A jövőben vélhetően szükség lesz építőanyagra, a ház felső szintje ugyanis leégett, az épület lakhatatlanná vált. Ezzel összefüggésben később várható bővebb információ. Pénzes Krisztina kérte, köszönjük meg a nevében a sok segítséget, hogy ismerősök és ismeretlenek is támogatják őket ebben a nehéz helyzetben.

Újraindultak a korlátozott könyvtári szolgáltatások

Újraindulnak múlt csütörtöktől a korlátozott szolgáltatások, azaz ismét lehetőség nyílt a könyvek kölcsönzésére – ezzel együtt visszavételre és hosszabításra –, valamint új tagoknak az online beiratkozásra a városi könyvtárban. A belépés és az ott tartózkodás azonban a járványhelyzetre tekintettel továbbra sem engedélyezett. A kölcsönzési igényeket online, e-mailben és telefonon várják a könyvtár munkatársai. Ezzel kapcsolatban minden további információt megtalál az alábbi linkre kattintva:

https://www.pvvarkonyvtar.hu/ujra-indulnak-korlatozott-konyvtari-szolgaltatasaink-2021-aprilis-15-tol-csutortok 

Több bejelentést tettek a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban

Több bejelentést tettek a járványügyi intézkedésekkel összefüggésben a múlt héten, miután az első vakcinát megkapók száma meghaladta a 3 milliót. Orbán Viktor a Facebook-oldalán az iskolák újranyitásával kapcsolatban szerdán azt közölte, hogy a felső tagozatos általános iskolásoknak május 10-ig marad az online oktatás, az óvodák és  az általános iskolák alsó tagozatos osztályai azonban kinyitnak a tervezett időben, április 19-én. Közölte továbbá, hogy valószínűleg e hét közepére a 3,5 millió beoltottat is elérhetjük, akkor pedig kinyithatnak a teraszok, ezzel együtt eltörlik a teraszhasználati díjakat. Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón egyebek mellett arról beszélt, hogy a tervezettnél félmillió vakcinával kevesebbre számíthatunk a Janssen-vakcinák kiesésével, ebből kifolyólag a kormány tárgyalásokat folytat mindenkivel, akitől oltóanyagot lehet remélni, hogy pótolni tudják ezt a mennyiséget. Mint mondta, ha ez sikerül, május végéig mindenki megkaphatja az oltást, aki regisztrált. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint négymillió beoltott környékén lesz érdemes arról beszélni, hogy a védettségi igazolványhoz milyen jogok társulnak majd. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak nyilatkozott. Egyebek mellett azt mondta, hogy következő hat hét döntő lesz, hiszen Magyarország meg tudja duplázni a beoltottak számát, így május végére, júniusra – mint fogalmazott –  kint vagyunk a vízből. Ugyanakkor figyelmeztetett: kialakult egy képzet egyesekben, miszerint a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell felvenni a vakcinát, mert megúszták. Szerinte ez félrevezető gondolat, „senki sem ússza meg”, csak egyéni védelem van, egyéni védelmet pedig csak az oltás ad, az oltás viszont életet ment.

Továbbra rendelhet a Pilisvörösvári Főzőkonyhától

Továbbra is rendelhet a pilisvörösvári főzőkonyháról. A felnőtt étlap esetében A és B menüből van lehetőség választani. A megnövekedett érdeklődés miatt kizárólag a konyha@pilisvorosvar.hu e-mail címen jelezheti igényét, a tárgynapot megelőző napon, 12 óráig. Ebben tüntesse fel nevét, címét, a dátumot, hogy mikortól szeretné kapni az ebédet, illetve, hogy melyik menüt választja. A szolgáltatás ára 1100 forint adagonként, amely tartalmazza a higiénikus csomagolás és a házhozszállítás költségét. Ételeiket két autóval viszik, hogy mindenkinek időben az asztalára kerüljön a kétfogásos meleg ebéd. A szállításban jelenleg a közterület-felügyelők is részt vesznek. A főzőkonyha ezzel is segíti a pilisvörösváriak otthonmaradását. A főzőkonyha munkatársai kérik, hogy aki rendelést adott le, figyelje a csengőt, vagy akasszon ki egy kampót a kapura, kerítésre, vagy biztosítson egyéb eszközt, amelynek segítségével a megrendelt ételt a szállító biztonsággal el tudja helyezni. A gyermekek étkeztetésével kapcsolatban a közintézmények (iskola, óvoda) készítenek felmérést a szülők körében. A konyha felé egyéb tennivaló nincs. Az aktuális étlapot itt találják:

https://pilisvorosvar.hu/.../hirdetme.../fozokonyha-etlapjai

Megkezdte a Depónia az idei első zöldhulladék-begyűjtést

Megkezdte múlt hét csütörtökön a Depónia az idei első zöldhulladék-begyűjtést. A szolgáltató azt kéri a lakosoktól, hogy ne tegyék ki Zöld Bicskés illetve FKF-es zsákban, vagy matricával a zöld hulladékaikat, mert ezekkel a cégekkel nincs aktív szerződése a városnak. „Kizárólag a Depónia zsákjában vagy matricával fognak elszállításra kerülni a hulladékok. Köszönjük megértésüket!” – írják. A 2021-es zöldhulladékos matricákat egyébként januárban küldték ki.  Bővebb információt a https://deponia.hu/zoldgyujtes oldalon talál, az ügyfélszolgálathoz pedig a pilis@deponia.hu e-mailen fordulhat.  

Véradás lesz Pilisvörösváron

Véradást tartanak április 27-én Pilisvörösváron a Magyar Vöröskereszt szervezésében. A jelentkezőket  – ahogy korábban is – 13 és 19 óra között várják majd a Művészetek házában. Legutóbb februárban szerveztek véradást a városban, akkor csaknem hetven jelentek meg.

 

Újabb tavaszi vasárnapot tölthettünk a Platz Piacon

Vasárnap újabb piacozásra invitáltak a Platz Piac szervezői. A termelői finomságok iránt érdeklődők 9 és 15 óra között látogathatták a standokat a szokásos helyszínen, a horgásztavaknál. Az időjárás kegyes volt a piacozókhoz, csak az utolsó fél órában esett z eső. 53 kiállító érkezett, közülük 35-en élelmiszereket árusítottak. A szervezők ezúton is köszönik mindazoknak, akik a tűzkárosult család részére adakoztak. A tervek szerint a következő Platz Piacot május 9-én rendezik meg.


Pilisvörösvári UFC meccsek

Felnőtt csapatunk a héten két mérkőzést is játszott: Pest Megyei Kupa: PUFC- Gyömrő 0-9

Bajnoki: PUFC- Dunavarsány 2-1 Gáspár, Egeresi.  Vasárnap Perbálon játszanak majd 16.30-kor

 

Munkálatok miatt 4.21. szerdán lezárják a Dózsa György-Iskola sarokon lévő földes parkolót

A Dózsa György utca- Iskola köz sarkánál a Magyar Telekom irányításával közmű feltárást fog végezni a Városgazda Kft. április 21-én szerdán. Az ott található földes parkolót rendszerint 5-6 gépjármű veszi igénybe. A sofőrök ma és holnap szórólapos tájékoztatást kapnak, hogy átmenetileg helyezzék el másutt a járműveket.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []