Miben segíthetünk?

Hétfői Hírek

Hétfői Hírek
2021. április 26.
Ismét összegyűjtöttük, milyen fontos események történtek városunkban, illetve városunkat érintően a múlt héten.

Műszaki hibás kamionhoz riasztották a tűzoltókat

A 10-es út 20-as kilométerszelvényéhez riasztották a pilisvörösvári önkéntes tűzoltókat múlt hétfőn a délelőtti órákban, miután egy műszaki hibás kamion körülbelül másfél kilométer hosszan folyatta az útra az üzemanyagot. A helyszínre érkezett a rendőrség is, hogy irányítsa a forgalmat, valamint a közútkezelő, hogy megtisztítsa az utat. A teherautó félre tudott húzódni, hogy ne akadályozza a közlekedőket. A rendőrség felvette az adatokat, illetve kamionmentő is elindult, így végül tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség – tájékoztatott a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Közös társasjáték-készítésre hív a Vörösvári Kultúrház

„Készítsük el együtt Vörösvár Dobble-jellegű társasjátékát!” – olvasható a Vörösvári Kultúrház múlt pénteki felhívásában. Mint írják, a Dobble pörgős, zsebre vágható játék, amelynek kártyáin 8-8 különböző képecske található. A feladat az, hogy a többieknél gyorsabban megtaláljuk az egyező képeket. Az elképzelés szerint a társasjátékunkon azok a szimbólumok szerepelnének, amelyek nekünk, Vörösváriaknak fontosak: a város természeti-, épített örökségei, hagyományai, mindennapi élethez kötődő értékei. Ehhez azt kérik mindenkitől, hogy töltsék ki az alábbi lapot és juttassák el április 23. és május 16. között e-mailben a muveszetekhaza.pv@gmail.com címre, vagy messenger üzenetben befotózva a kultúrház oldalának (www.facebook.com/vorosvarikultur), vagy a Művészetek Háza (Fő utca 127.) postaládájába dobva. A felhívást itt érheti el: https://mhpv.hu/.../04/felhivas-tarsasjatek-keszitesre.png, a játékszabályt pedig ide kattintva: https://bit.ly/társasjátékszabály

Bűnmegelőzési akcióban vettek részt a pilisvörösvári rendőrök

Szervezett akcióban vettek részt a Pilisvörösvári Rendőrőrs munkatársai, valamint a Pilisvörösvári Polgárőrség, a Pilisszentiváni Közterület Felügyelet és a Pilisjászfalui Polgárőrség tagjai múlt hét kedden. A közös akció elsődleges célja az volt, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot, valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket Pilisvörösvár és Piliscsaba települések külterületén. A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban több hasonló ellenőrzést hajtottak végre a Pilisvörösvári Rendőrőrs egyenruhásai a polgárőrséggel és a közterülettel-felügyelettel közösen. Ezekre az ellenőrzésekre a jövőben is számítani lehet.

Szociális asszisztenst keres a Napos Oldal


Szociális asszisztensi pozícióba keres munkatársat a Városi Napos Oldal Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Központja – határozatlan időre, napi 8 órában. Feladatok: egyebek mellett iktatás, fénymásolás, szkennelés, nyilvántartások vezetése elektronikus felületen is, üzenetek kezelése és telefonos kapcsolattartás az ügyfelekkel. Elvárások: érettségi, felhasználói szintű számítógépes ismeretek (Word, Excel és levelező programok), illetve internet használata. Előnyt jelent a szociális asszisztens képesítés, illetve szociális/gyermekjólét területén szerzett legalább 3 éves szakmai tapasztalat. Amit kínálnak:  közalkalmazotti bértábla és szociális ágazati pótlék szerinti bérezés, cafeteria, munkába járási támogatás. Akit érdekel a lehetőség, szakmai önéletrajzát elektronikus formában a naposoldal@pilisvorosvar.hu e-mail címre küldheti. Kérdés esetén Péntek Beáta intézményvezetőhöz fordulhatnak a 06-26-330-310-es telefonszámon.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”  - Április 22. a Föld napja

Április 22. a Föld napja. Világszerte rendeznek ebből az alkalomból különféle eseményeket, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet bolygónk, környezetünk megóvására.  A Föld napját 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. A mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” A Vörösvári Kultúrház az ünnep kapcsán a komposztálásra, (https://humusz.hu/komposztalj), a Depónia zöldhulladékszállítási szolgáltatására, (:https://www.deponia.hu/.../2021_TAJEKOZTATO_PILISVOROSVAR...), valamint a zöldhulladék telep (Szent László u. 1/b.) igénybevételére hívta fel a helyiek figyelmét.

103. születésnapját ünnepelte Pilisvörösvár legidősebb polgára

Hoszkenz Adél április 22-én ünnepelte 103. születésnapját a Szent Erzsébet Otthonban. Ebből a különleges alkalomból az intézmény vezetősége és dolgozói köszöntötték fel Pilisvörösvár legidősebb polgárát.  Hoszkenz Adél 1918. április 22-én született Budapesten. 1937-ben érettségizett a budapesti Zrínyi llona Leánylíceumban. 1945-től hallgatója volt a Pázmány Péter Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának, majd 1967-ben német nyelvből középfokon nyelvvizsgát szerzett. Adél néni korábban arról számolt be, hogy nyugdíj előtt a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának munkatársa volt. l993-tól lakója az Otthon Gondozási lntézetének. Isten éltesse és jó egészséget kívánunk Adél néninek!  - olvasható az intézmény tájékoztatásában. A szülinap alkalmából az Önkormányzat egy „Vörösvár bögrével" és egy desszerttel lepi meg városunk legidősebb lakóját.

Megjelent a Vörösvári Újság

Elérhetővé vált péntek reggel a Vörösvári Újság legújabb számának online változata. Keressék az applikációban vagy a pilisvorosvar.hu oldalon, az aktuális menüpont alatt. Ezen a héten pedig a nyomtatott lap is eljut a már regisztrált háztartásokba. Ha a jövőben ön is szeretné megkapni az újságot, jelezheti igényét a januári lapszámban található igénylőlap visszajuttatásával, a 26/330-233-as telefonszámon hivatali időben, az ujsag@pilisvorosvar.hu e-mail címen, a Pilisvörösvár applikáción keresztül, vagy az alábbi internetes űrlap kitöltésével: https://bit.ly/ujsagregisztracio. Az aktuális lapszámot ide kattintva azonnal elérheti: https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-ujsag/aktualis

Több mint 54 millió forint támogatást kap Pilisvörösvár

Több mint 54 millió forint egészségügyi ellátási és fejlesztési támogatásban részesül Pilisvörösvár Város Önkormányzata. Az összeget elsősorban egy új rendelőre és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségre, infrastruktúra kialakítására, illetve a szakrendelőt érintő egyéb fejlesztésre fordítja a város – jelentette be dr. Fetter Ádám. A polgármester az idei év elején fordult írásos kérelemmel az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárához, Dr. Horváth Ildikóhoz, amelyben kifejtette, hogy a pilisvörösvári alapellátásban hatalmas problémát jelent a háziorvosi rendelők szűkös kapacitása, vagyis, hogy öt háziorvos két helyiségen osztozik, és a rendelési idők egymásba ütköznek. Azt kérte a minisztériumtól, hogy segítsenek egy harmadik rendelő kialakításának finanszírozásában, tekintettel arra, hogy az alagsorban rendelkezésre állnak a helyiségek, csak a szükséges anyagi forrás hiányzik. A válasz nemrég megérkezett, amely szerint Pilisvörösvár megkapja a támogatást, összesen 54 millió 200 ezer forintot. „Köszönjük, hogy kérelmünk pozitív elbírálást kapott” – mondta dr. Fetter Ádám.

Zárszámadás, pályázatok, fejlesztések –  videós beszámoló a városvezetőktől

Számos fontos témáról beszélt a PilisTV-nek adott interjúban dr. Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester, köztük az önkormányzati munka legfontosabb pillanatáról, a zárszámadásról. „Eljött az idő, amikor kiderül, mennyire vagyunk jó gazdái a városnak” – mondta dr. Fetter Ádám.  A zárszámadás révén kiderül: az önkormányzat összesen 450 millió forint szabad maradvány felett rendelkezhet 2021-ben. Ez tavaly 182 millió forint volt. Mindezt annak ellenére sikerült eléri, hogy a vírushelyzet miatt 60 millió forintos elvonás sújtotta az Önkormányzatot.  A hivatal működésének átszervezésével, a Városgazda Kft. megalapításával, a bevezetett adóellenőrzési és új adóbehajtási rendszerrel, illetve a bérlakások helyzetének rendezésével, vagyis összességében új szemlélettel, takarékos gazdálkodással, követve az óvatosság elvét a városvezetés szerint sikeres és stabil évet sikerült zárni. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a többletbevételek egy része egyszeri,  vagyis ezekre építeni – ezzel együtt pedig hátradőlni  – nem lehet. A járdaépítés és járdafelújítás kapcsán a polgármester hangsúlyozta, a döntésnél fontos szempont volt, hogy mindegyik városrészben valósuljon meg fejlesztés, amely segíti a gyalogosok közlekedését. Ez utóbbiról, illetve a  zárszámadás részleteiről, a  szolidaritási számláról, a megtakarításokról, ezzel együtt pedig a jövőbeli tervekről és a sikeres rendelőpályázatról többet megtudhat, ha megnézi az alábbi 22 perces felvételt.

https://www.facebook.com/pilisvorosvar/videos/1399316920434581

Mély fájdalommal búcsúzunk Marosiné Pánczél Ildikó főnővértől

Elhunyt Marosiné Pánczél Ildikó, a Pilisvörösvári Szakrendelő főnővére. „Kedves Ildikó! Búcsúzunk tőled, pedig betegséged alatt mindig reménykedtünk, hogy még fogunk együtt dolgozni. Megrendülten nézzük az űrt melyet magad után hagytál. Igazságtalannak érezzük a sorssal szemben, hogy itt kellett hagynod bennünket. Nem felejthetjük kedves mosolyodat, örök vidámságodat, életteli aurádat. A gondok mindig megoldódtak, ha megjelentél, az élet tanította bölcsességgel mindig megtaláltad a megoldást. Hozzád könnyen lehetett fordulni örömünkkel és gondjainkkal. Ildikó, emlékedet így, mosollyal az arcodon őrizzük. Isten veled” – olvasható a Pilisvörösvári Szakrendelő oldalán. Az intézményre és a Polgármesteri Hivatal homlokzatára is kikerült a fekete zászló. A Pilisvörösvári Szakrendelő saját halottjának tekinti elhunyt munkatársát. Őszinte részvétünk a gyászoló családnak.


Bejelentették az újranyitás következő lépéseit - látogathatók a teraszok

A szombati terasznyitás lehetőségéről tett egyebek mellett bejelentést Gulyás Gergely a múlt csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy az érintett vendéglátóegységek 21:30-ig tarthatnak nyitva, ezzel együtt pedig a kijárási tilalom 23 órára módosul. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban megerősítette: megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől látogathatók. A miniszterelnök szerint szerda-csütörtök magasságában elérhetjük a négymillió beoltottat, akkor pedig a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt  a szolgáltatások széles köre nyílhat meg: kinyithatnak a színházak, az éttermek belső helyiségei, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, illetve fogadhatnak vendégeket a szállodák. Mint mondta, lépésről lépésre újraindítják az országot. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból elkülönítenek az érintetteknek.

Nyertek az Oxigén Úszósuli vízilabdásai

A vízilabdában is folytatódtak a bajnoki fordulók, és néhány hét kihagyás után ismét naponta tart edzéseket az Oxigén Úszósuli – már a fedetlen medencében. „A hétvégén a BVSC II. ellen játszottunk és 4-1-es győzelemmel jöttünk haza, bár a játékunkon érződött a több hetes kihagyás” – írják a győzelem kapcsán.

Április 24-én ünnepeltük a népviselet napját

Múlt szombaton, azaz április 24-én ünnepeltük a népviselet napját. A Vörösvári Kultúrház ebben az évben a Hagyományőrző Egyesület felvételeiből készült videó révén mutatta be azokat a viseleti darabokat, amelyeket még a közelmúltban is hordtak az idős emberek a városban. A felvételt ide kattintva éri el: https://youtu.be/cUxsL5bmOPw

Vereséget szenvedett a Pilisvörösvári UFC


„Felnőtt csapatunk ma a listavezető Perbál SC otthonában vállalható vereséget szenvedett. Perbál- PUFC 2-0” – közölte Bilau Csaba a vasárnapi meccs kapcsán. A tájékoztatás szerint szerda délután Pilisszántón, a Magyar kupa selejtezőjében az albertirsaiak ellen lépnek pályára, míg vasárnap délután a Délegyháza csapatával mérkőznek meg ugyanott.  A jelenlegi információk szerint ezek a meccsek zárt kapusak, de elképzelhető, hogy ezt a korlátozást időközben feloldják. A Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club elnöke hozzáfűzte: jó hír, hogy az idei négy legfontosabb beruházásuk az utolsó fázisához érkezett, így ha minden jól megy, az első vörösvári mérkőzésre – azaz május 23-ra – minden elkészül. 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []