Miben segíthetünk?

Csaknem háromezer résztvevő a városi gyermeknapon – videó, képgaléria

Csaknem háromezer résztvevő a városi gyermeknapon – videó, képgaléria
2022. május 30.

Megközelítőleg háromezren vettek részt Pilisvörösvár város gyermeknapi rendezvényén vasárnap. Az eseménynek a ligeti VIP Lovarda adott otthont, számos program és szórakozási lehetőség várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Még a rossz időt is sikerült elűzni: az előrejelzések esővel és hideggel riogattak, de szerencsére a napos-felhős, kellemes idő kitartott egészen 17 óráig.

Szinte egész nap gyermek tánccsoportok töltötték meg a színpadot, összesen 170 ifjú tehetség fordult meg a parketten, emellett interaktív koncert, bábszínház, táncház, kutyás és lovas bemutató, biciklis akadályverseny, zöld sarok tette izgalmasabbá a napot, és a gyerekek a régi idők játékait is kipróbálhatták. A látogatók utazhattak lovaskocsin, quadon, rendőr- és tűzoltóautóban, sőt, a bátrabbak még tüzet is olthattak, köszönhetően a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak. A gyerekekről drónfelvétel készült: 25-öt formáztak, utalva ezzel Pilisvörösvár várossá válásának negyedszázados évfordulójára. Mindemellett arcfestés, árusok, büfé, vattacukor és persze csavaros fagyi színesítette a kínálatot. Körülbelül 1200 adag ajándék fagylalt fogyott el, a kuponokat a pilisvörösvári intézmények – a helyi bölcsőde, óvodák és általános iskolák – növendékei kapták az Önkormányzattól gyermeknap alkalmából, illetve a fellépő táncosokat is utalvánnyal lepték meg. A napot az X-Faktor győztese, Alee produkciója zárta.

Az Önkormányzat és a szervezést végző Művészetek Háza arra törekedett, hogy minden korosztálynak kedvezzen, vagyis mind a kicsik, mind pedig a nagyobbak, a fiatalok találjanak nekik való szórakozási lehetőséget a helyszínen.

Az eseményre a környező települések mindegyikéről érkeztek családok, sőt, Budajenőről és Budapest belvárosából is.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy sikert aratott gyermeknapi rendezvényünk, vártunk már erre a lehetőségre. A gyerekeket azzal a mondattal invitáltuk a drónfotózásra, hogy mi vagyunk a város. És ez így is van, ők a város, ők a jövőnk, elsősorban értük dolgozunk” – mondta Fetter Ádám polgármester.

Kapcsolódó videó
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []