Miben segíthetünk?

Átadták a Réthy Zoltán-díjakat - Galéria

Átadták a Réthy Zoltán-díjakat - Galéria
2022. június 30.

Átadták a Réthy Zoltán-díjakat csütörtök délután a Semmelweis-napi ünnepségen, a Pilisvörösvári Szakrendelőben. Idén Bartus Imréné Zsuzsanna vérvételes nővér, laborvezető, valamint Dr. Mihályi István nőgyógyász szakorvos kapta az elismerést, amelyet munkatársaik, szeretteik körében vettek át a polgármestertől.

Fetter Ádám beszédében köszönetet mondott a díjazottaknak és az összegyűlt szakembereknek, mint fogalmazott, egy olyan szakmát választottak maguknak, ami teljes embert kíván és nem csak a fizikai jelenlétüket: ott kell lenni lélekben, gondolatokban és akaratban is. Hangsúlyozta: egészségügyi dolgozóink minden körülmény között számíthatnak a városvezetésre. „Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, és beállunk minden olyan kezdeményezés mögé, amely javítja az önök által végzett munka körülményeit, vagy közvetlenül segíti az egészségügyben dolgozókat”.

Dr. Kóti Tamás igazgató szintén megköszönte kollégái erőfeszítéseit, kiemelkedő munkáját, kiemelve a covid időszakát. Az intézmény működésére is kitért, mint mondta, stabilitás jellemzi a szakrendelőt, amelynek egyik fontos pillére, hogy érdemi fluktuáció nem történt.

A helyszínen elhangzó méltatásokból kiderült, hogy Bartus Imréné több mint 35 éven át, a Pilisvörösvári Szakrendelő asszisztenseként, majd az intézmény laborjában végzett lelkiismeretes és segítőkész, magas színvonalú munkája elismeréseként vehette át a plakettet. Zsuzsanna 2020 augusztusa óta nyugdíjasként, de változatlan lelkesedéssel és elhivatottsággal dolgozik tovább. Szereti a munkáját, és mint mondta, a betegektől kapott pozitív visszajelzések mindig nagyon jól esnek neki, feltöltik energiával. Kollégái is szeretik, tisztelik, nagyra becsülik szaktudását, segítőkészségét, emberségét.

Dr. Mihályi István szülész-nőgyógyász szakorvos már 34 éve látja el a pilisvörösvári szakrendelő pácienseit. Több mint 8 éven keresztül tervezte, majd irányította is rendelőintézetünk minőségirányítási (ISO) rendszerét minőségügyi főtanácsosként. Az elismerést elkötelezettségének, szakmai tudásának és lelkiismeretes gyógyító tevékenységének köszöntheti.

A díjazottak ezúttal is oklevelet és egy gravírozott üvegplakettet vehettek át, ez utóbbit a Mátrai Üveg-Tükör Kft. ismét térítésmentesen készített el az Önkormányzat megbízásából, illetve magánfelajánlásnak köszönhetően egy-egy könyvet is kaptak, amelyet maga Réthy Zoltán írt „Én így imádkozom” címmel.

Az idősebbek még emlékezhetnek Dr. Réthy Zoltánra, a kiváló orvosra, aki öt évtizeden át szolgálta a vörösvári betegeket. A nevét viselő elismerést azok az egészségügyi dolgozók kapják, akik hozzá hasonlóan lelkiismeretesen, tudásuk legjavát nyújtva segítik vagy segítették a pácienseket városunkban legalább öt éven keresztül. Az Önkormányzat minden évben két egészségügyi dolgozót részesít a díjban, köztük egy szakorvost. 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []