Miben segíthetünk?

Gyerekek díszítenek karácsonyfákat városszerte

Gyerekek díszítenek karácsonyfákat városszerte
2022. november 25.

Gyönyörű fenyőfák érkeztek a város több pontjára, hogy a pilisvörösvári intézményekbe járó gyerekek – óvodások és iskolások – feldíszítsék. A városvezetés azért állt elő az ötlettel, hogy megteremtsék az ünnepi hangulatot már az adventi időszak kezdetén, különös tekintettel arra, hogy idén a magas energiaárak miatt az ünnepi díszkivilágítás elmarad. A gyerekeknek bőven lesz dolguk a dekorálással, ugyanis a felajánlók – a Praktikus Kft., vagyis Bogár László, Holitska Norbert, valamint Peller Gábor magénszemély – gyönyörű, nagy fákat ajándékoztak az intézményeknek.

A leendő karácsonyfákat az alábbi helyszínekre szállították ki a városgazdák, és a következő intézmények díszítik ünnepi ruhába:

Bányász emlékpark – Rákóczi utcai óvodások
Bányatelepi buszmegálló – Széchenyi utcai óvodások
Hősök tere – Gradus óvodások
Ligeti templom – Zrínyi utcai óvodások
Szabadságligeti vasútállomás – Szabadság utcai óvodások
Vásár tér - Vásár téri iskolások
Templom tér - Templom téri iskolások
Lahmkruam – Friedrich Schiller Gimnázium diákjai

A kilencedik, egyúttal „közös” fát Pilisvörösvár vasútállomásnál, az „óriástojás” mellett találják. Ezt együtt díszíthetjük fel december 3-án 10 órai kezdettel, a Művészetek Háza szervezésében. A részletekért kattintson ide

A gyerekek fái az első adventi gyertyagyújtásra, azaz november 27-re megkapják díszeiket, némelyik már most teljes pompában várja csodálóit. Ennek kapcsán a Művészetek Háza játékra hív: arra kérnek mindenkit, hogy járják be a helyszíneket, ott keressék meg „Mézit”, és válaszoljanak a feltett kérdésekre. Aki legalább három fához ellátogat, és tudja a megfejtéseket, a jövő szombati, közös karácsonyfadíszítésen apró ajándékot kap.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []