Miben segíthetünk?

Forgalmirend-változás az Erkel Ferenc utca környékén – kezdődik a tesztidőszak

Forgalmirend-változás az Erkel Ferenc utca környékén – kezdődik a tesztidőszak
2021. november 30.

Kihelyezték a városgazdák az új táblákat, így szerdán teszt jelleggel életbe lépnek az Erkel Ferenc utca és Szent Imre utca környékét érintő forgalmirend-változások. Már értesülhettek arról, hogy utóbbi terület végre szilárd útburkolatot kapott, ez azonban várhatóan forgalomnövekedéssel jár és félő, hogy odavonzza a jövőben a száguldozókat is. A cél ennek megelőzése. Az Önkormányzat lakossági egyeztetésen kérte ki az itt élők véleményét, illetve forgalomtechnikai szakemberrel is megvitatták a helyzetet. A javaslatok alapján a következő módosításokkal kell december elsejétől számolni, amely egyelőre tehát nem végleges, a tesztidőszak három hónapig tart:

  • Lakossági javaslat alapján a Szent Imre utca Liegl felöli oldalára egy „kivéve célforgalom” tábla kerül. Ennek előnye, hogy például a Waze útvonaltervező program nem fogja kerülőútként ajánlani sem a Szent Imre, sem pedig az Erkel Ferenc utcát.
  • A Bartók Béla utca egyirányúvé válik a 10-es út felé, az Arany János utca pedig az Erkel Ferenc felé.
  • A Budai út forgalmi rendje nem változik, az nagy részében eddig is egyirányú volt és az is maradnak
  • A Kodály, Honvéd, Tűzoltó utcák is kétirányúak maradnak.

Kérjük, hogy a változások fényében különös körültekintéssel, türelemmel és ne rutinból közlekedjenek ezen a környéken. Bízunk benne, hogy a következő három hónapban értékes tapasztalatokkal, információkkal gazdagodunk a terület forgalmi helyzetét illetően.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []