Miben segíthetünk?

Életveszélyes fát vágnak ki az Rákóczi utcai óvodánál – forgalomkorlátozásra készüljenek

Életveszélyes fát vágnak ki az Rákóczi utcai óvodánál – forgalomkorlátozásra készüljenek
2023. február 14.

Forgalomkorlátozásra és időszakos útzárra számíthatnak szerda reggel a közlekedők a Rákóczi utcában. A Városgazda Kft. 9 óra körül kezd dolgozni a helyszínen, egy - a fakataszter szerinti extrém kockázatú - özönséges japánakácot vágnak ki az épület bejáratának közelében.

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, négy fa esetében javasolt azonnali kivágást élet-és balesetveszélyessége miatt a pilisvörösvári fakatasztert készítő cég. A Vájár utcában már intézkezdtek a városgazdák, ott egy vörösfonákú hegyijuhart és hegyi juhart vágtak ki. A negyedik érintett fa - egy közönséges vadgesztenyefa - a temetőben található. Ezek a fák menthetetlenek voltak: szárazak és korhadtak.

alapos vizsgálatok szerint ezek a menthetetlenek voltak: szárazak és korhadtak.
 Mint ismert, a fakataszterbe kerülő ezer darab koros fa megjelölése év végén fejeződött be összesen 850 hektárnyi területen. A kiválasztott példányok saját sorszámot kaptak, rögzítették a fajtájukat, a helyüket, a magasságukat, törzsátmérőjüket, emellett folyamatosan zajlik műszeres vizsgálatuk, amelyek alapján a szakcég fel tudja mérni az állapotukat és ha szükséges, javasolni a megfelelő kezelést. A fejlesztésre pályázaton elnyert 15 millió forintot különített el a város, amelynek eredményeképp nemcsak egy pillanatnyi adatállomány lesz az Önkormányzat birtokában, hanem egy folyamatosan bővülő, naprakész, mindenkor használható digitális platform a település faállományáról. A nyilvántartást készítő cég nemzetközi szinten is tapasztalt szakemberek (faápoló és favizsgáló szakmérnökök, tájépítészmérnök, gazdasági agrármérnök, növényorvos, kertészmérnök) dolgoznak.

Minderről ide kattintva olvashat bővebben.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []