Miben segíthetünk?

Ma 125 éves az esztergomi vasútvonal

Ma 125 éves az esztergomi vasútvonal
2020. november 17.
1895. november 17-én adták át a 46 km hosszú Budapest-Esztergom helyi érdekű vasútvonalat, azzal a céllal, hogy az Esztergomi-medence kőszénbányáit a fővárosi iparra nézve könnyen hozzáférhetővé tegye.

Az Esztergom-Almásfüzitő szakasz már 4 évvel korábban elkészült. A vasútvonal munkálatai során nehéz terepviszonyokkal kellett megküzdeni, főleg a 780 méter hosszú piliscsabai alagút megépítésekor. 

Az évforduló kapcsán keressük a 125 éves vasútvonallal kapcsolatos tárgyi, technikatörténeti emlékeket: korabeli írásos anyagokat, képeslapokat, térképeket, használati tárgyakat, vasutas egyenruhákat. A jelenlegi járványügyi helyzetben elegendő a tárgyakról egy fotó és esetleg egy leírás vagy történet, melyeket a  vasuttortenet@pilisvorosvar.hu címre várunk.  Előre is köszönjük a gyűjtésben nyújtott segítségüket! A gyűjteményt a Vörösvári Újságban és weboldalunkon fogjuk bemutatni.

Köszönjük a régi képeslapot a Művészetek Házának!

Ezúton is megemlékezünk Nyágai László úr 2011-es színvonalas vasúttörténeti kiállításáról, amelyről a régi Vörösvári Újságban olvashattak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []