Miben segíthetünk?

VOLÁNBUSZ – információ a márciusi bérletek visszaváltásáról (érvényes március 10-ig)

VOLÁNBUSZ – információ a márciusi bérletek visszaváltásáról (érvényes március 10-ig)
2021. március 8.
Március havi bérletek árának 100%-át visszatérítik, amennyiben az utas e-mailen vagy pénztárban jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig.

Az intézkedésekre való tekintettel, a teljes árú (dolgozói) és kedvezményes (tanuló) bérletek visszaváltása az alábbi feltételekkel lehetséges:

Helyi és helyközi félhavi bérlet:
Március első félhavi bérlet árának 100%-át visszatérítik, amennyiben az utas jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig.
Március második félhavi bérleteket az Üzletszabályzat szerint váltják vissza.
Helyi és helyközi havi bérlet:
Március havi bérlet árának 100%-át visszatérítik, amennyiben az utas e-mailen vagy pénztárban – a fenti okokra hivatkozva - jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig.
Az ezen határidő után jelzett visszaváltási igények elutasításra kerülnek.
Helyi és helyközi 30 napos bérlet:
2021. március 1-je és március 8-a közötti érvényességgel kezdődő, illetve a 2021. március 8-át megelőzően vásárolt, és 2021. március 8-a utáni érvényességgel kezdődő 30 napos bérletek árának 100%-át visszatérítik – szintén kezelési költség mentesen –,
amennyiben az igényt 2021. március 10-ig az utas benyújtotta,
a 2021. március 1. előtt kezdődő érvényességű és a benyújtás idejében még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérlet árának 50%-át kezelési költség mentesen visszatérítik.
A kezelési költség mentes visszaváltásra való jogosultságot az érintettek az alábbi módon igazolhatják:

  • diákok: diákigazolvány, vagy diákigazolványt helyettesítő igazolás felmutatásával.
  • dolgozók: a bérleten vagy a bérletigazolványon/viszonylat igazoláson szereplő azonosító számmal ellátott okmány felmutatásával.
  • A ’Mobiljegy’ és társ alkalmazásokban megváltott díjtermékek visszaváltása egyedi elbírálás alapján történik
  • Közületi - megrendelés alapján értékesített – bérletek visszaváltása továbbra is a jelenlegi gyakorlat szerint történik. Gazdasági társaságok, intézmények, szervezetek részére kiadott bérletek árát a Szolgáltató csak az igénylő szervezet kérésére és számára téríti meg, kezelési költség levonása egyedi elbírálás alapján történik.

A bérlet visszaváltásának menete
A fertőzések kockázatának csökkentése érdekében kérik a kedves utasokat, hogy a bérletének visszaváltását személyesen már előre kitöltött kérelemmel, vagy távolról elektronikus levélben vagy postai úton kezdeményezzék!

  • A visszaváltáshoz kérik, töltse le az alábbi dokumentumot: Menet- és bérletjegy visszaváltási igénybejelentő
  • Személyes visszaváltás esetén kérik az előre kitöltött kérelmet a bérlettel együtt adják le azon pénztárban ahol a bérletet vásárolták.
  • Postai benyújtás esetén kérik a dokumentumot kinyomtatva, kitöltve valamint a bérletszelvény eredeti példányát mellékelve küldjék meg részükre úgy, hogy a postai feladás kelte legkésőbb március 10-e. A címzéshez kérik, hogy keressék ki azt a pénztárt, ahol a bérletet megvásárolták, és annak a címét írják a borítékra.
     

A társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról továbbra is a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatják utasaikat.
 
Forrás: Volánbusz Zrt.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []