Miben segíthetünk?

Eljött a felnőtt- és ifi horgászverseny ideje - Galériával

Eljött a felnőtt- és ifi horgászverseny ideje - Galériával
2021. szeptember 13.

Eljött a felnőtt- és ifi horgászverseny ideje

„ Ha halat akarsz fogni, meg kell értened, hogyan gondolkodnak; ha te hal lennél, mikor harapnál rá a csalira. Aztán oda dobd a horgot, ahol leginkább sejted a halat‘‘– hangzik el a Blood Plus című filmben. A Pilisvörösvári Horgász Egyesület felhívására ezen a napsütéses vasárnapon eljöttek, akik nem csak sejtették, hanem ki is fogták a halakat.

Szeptember második hétvégéjére hívta egybe a horgászegyesület vezetősége az amatőr horgászokat, valamint a profi versenyzőket. Előbbiek a vörösvári Nagy-tónál (a Slötyin), míg a versenyhorgászok a Kacsa-tónál rendezkedtek be a kijelölt helyeken. 

Néhány jó barát és a családok is eljöttek drukkolni. A verseny kezdetét reggel nyolc órakor dudaszó jelezte, amikor a résztvevők bevethették felcsalizott horgaikat a tavakba. Egészen délig tartott a kifogott halak gyűjtése, majd következett a mérlegelés. A zsákmányt ezt követően visszaengedték a vízbe, ahogy a horgászversenyeken szokásos.

Az eredményhirdetést 13 órára tűzte ki Izsák Márton elnök, Tóth József fb. elnök és Marosi Gusztáv az egyesület titkára. A legeredményesebb versenyzőket sorrendben szólították az ünneplő egybegyűltek elé.

Amatőr kategóriában III. helyen 17,4 kilós fogással Seer József, II. helyen 21, 2 kg a születésnapos Toldi Gábor végzett. A férfi felnőtt mezőnyt Oberle Tibor 26,7 kilós összfogással nyerte, valamint az arany okleveles horgászé lett a legnagyobb, 3,9 kilós hal dicsősége is.

A versenyhorgászok régóta öregbítik városunk hírnevét, sikeresen helyt állnak az országos rendezvényeken is. Most hazai pályán indultak, közülük III. helyezést ért el Iflinger László 18 kilós fogással. A képzeletbeli dobogó második helyét Szabó István szerezte meg 18,2 kilóval. A profi kategória legjobbja idén Gábeli Péter, 24,2 kilós eredménnyel.

Egy különdíjat is kiosztottak, a ,,Szerintem nekem kellett volna megnyernem“ kategória vitathatalan győztese Wéber Géza lett. Gratulálunk a versenyzőknek!

A szervezők bíznak benne, hogy a következő versenyen több hölgy kap kedvet az induláshoz, most az egyetlen női versenyző nem szerzett pontot. Ezen felül az ifjúsági kategóriába is várják a sporthorgászat iránt érdeklődő fiatalokat. A tóparti program vendéglátással, családias hangulatban zárult: frissen készült
bográcsos babgulyással és hideg innivalókkal kínálták az egybegyűlteket.

(Összeállította és a fotókat készítette Podos-Vetési Anikó)

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []