Miben segíthetünk?

Tisztítsuk meg együtt a várost: szemétszedés a tavaknál és a Kálvárián

Tisztítsuk meg együtt a várost: szemétszedés a tavaknál és a Kálvárián
2021. október 7.

Szemétszedésre hív a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ) és az Önkormányzat szombatra, a tavak és a Kálvária-domb környékére. A szervezők zsákot és kesztyűt is biztosítanak – köszönhetően ismét Krausz Tamásék (mezőgazdasági szaküzlet) támogatásának –, illetve konténereket is kihelyeznek a helyszíneken.

A találka időpontja, helyszíne: október 9-én, délelőtt 9 órakor a Halőrháznál, illetve a Kálvária utca tetején.

Délután 4 órakor pedig a Kálvária aljában, az egykori szeméthegy helyén várják azokat, akik most, vagy akár a korábban hozzájárultak Pilisvörösvár megtisztításához. A résztvevők egy kis meglepetésre számíthatnak a helyszínen!

Ahogy arról beszámoltunk, hosszú hetekig dolgoztak a munkagépek a Kálvárián, hogy felszámolják az évtizedek alatt oda hordott illegális szeméthegyet. Az előzetes becslésekhez képest lényegesen több, összesen 270 köbméter háztartási és veszélyes hulladéktól szabadult meg június és szeptember között ez a terület az Önkormányzat és magánszemélyek összefogásával. Amit gépek segítségével össze lehetett gyűjteni és elszállítani, azt már elvitték, ám, hogy a helyszín teljesen megtisztuljon, „kézi erőre” van szükség.  A tavak környékét is visszatérően használják egyesek szemétlerakóként, a városazdák ebben az évben is több alkalommal vittek el illegális hulladékot erről a részről, ezért hirdették meg a szervezők a tavaszi akció folytatását mindkét helyszínen.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []