Miben segíthetünk?

Újabb zsákok teltek meg szeméttel a Kálvárián és a tavaknál

Újabb zsákok teltek meg szeméttel a Kálvárián és a tavaknál
2021. október 13.

Szemétszedési akciót hirdetett október 9-re a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ) és az Önkormányzat a tavak és a Kálvária-domb környékére. Összesen körülbelül 12 köbméter hulladék került a konténerekbe ezen a két helyszínen. Zsákot és kesztyűt senkinek sem kellett vinnie, köszönhetően ismét Krausz Tamásék (mezőgazdasági szaküzlet) támogatásának.

A szervezők köszönetképp harapnivalóval, itallal és zenével várták a résztvevőket a Kálvária aljában, az egykori szeméthegy helyén.

Ahogy arról beszámoltunk, hosszú hetekig dolgoztak a munkagépek a Kálvárián, hogy felszámolják az évtizedek alatt oda hordott illegális szeméthegyet. Az előzetes becslésekhez képest lényegesen több, összesen 270 köbméter háztartási és veszélyes hulladéktól szabadult meg június és szeptember között ez a rész az Önkormányzat és magánszemélyek összefogásával. A terület megtisztításában a „kézi erő” is nagyon sokat számít.  A tavak környékét szintén visszatérően használják egyesek szemétlerakóként, a városgazdák számos alkalommal vittek már el illegális hulladékot erről a részről, ezért hirdették meg a szervezők a tavaszi akció folytatását mindkét helyszínen.

Az érintett területeken, de különösképpen a Kálvárián a hónapokig tartó munka és az önkéntesek segítsége ellenére is akad még tennivaló, így az Önkormányzat továbbra is várja a felajánlásokat a szolidaritási számlára (14100024-11787949-43000001/Pilisvörösvár Város Önkormányzata/Óvjuk Meg Városunk Környezetét), hogy együtt óvhassuk meg városunk környezetét.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []