Miben segíthetünk?

Kétmillió forintod ad az Önkormányzat a Nagytemplom külső felújítására

Kétmillió forintod ad az Önkormányzat a Nagytemplom külső felújítására
2022. május 3.

Kétmillió forinttal támogatja az Önkormányzat a Pilisvörösvár Római Katolikus Plébánia Pilisvörösvári Nagyboldogasszony Plébániatemplom homlokzati felújítását. Erről április 29-én döntött a Képviselő-testület.

Fetter Ádám polgármester arra hivatkozva terjesztette elő a javaslatot, hogy a falak kopottak, néhol pereg a vakolat, így a külső renoválás szükségessé vált, különösen, hogy Pilisvörösvár legrégebbi épületéről van szó. A Nagytemplom városunk egyik jelképe is, ezért fontos, hogy méltó külsővel képviselje településünket és a vörösvári embereket, még ha az Önkormányzat a Sberbank végelszámolása miatt nehéz pénzügyi helyzetben is van.

Amennyiben a gyűjtésből, valamint az állami, önkormányzati és egyéb pénzügyi forrásokból befolyt összeg nem fedezné a renoválás teljes költségét, az Önkormányzat további egyeztetéseket folytat majd az egyházközséggel, és – függően a pénzügyi helyzetétől – további forrást biztosíthat.

Ahogy arról beszámoltunk, a már folyamatban lévő felújítás részben pályázati pénzből valósul meg: a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága tett közzé felhívást a vallási közösségek 2021. évi támogatására. A Pilisvörösvár Római Katolikus Plébánia összesen 14 millió 470 ezer forint egyedi támogatást nyert a fenti célra. A teljes kivitelezés várhatóan 26 millió forintba kerül majd.

A hiányzó körülbelül 11,5 millió forintot az egyházközség saját forrásból, az erre célra meghirdetett gyűjtésből, valamint önkormányzati támogatásból szeretné fedezni, emellett folyamatosan keresi a további pénzügyi forrásokat. A renoválás támogatására indított gyűjtés már zajlik, amelyet az önkormányzat is támogat saját promóciójával.

Ha szeretnék támogatni a Nagytemplom homlokzati felújítását, adományukat az következő számlaszámra utalhatják el: OTP 11742245-20036029/Pilisvörösvár Római Katolikus Egyházközség. Ezenkívül ügyfélfogadási időben a plébánián, vagy a Nagytemplomban a Szent Antal perselyben is leadhatják, illetve elhelyezhetik hozzájárulásukat.

A Pilisvörösvári Nagyboldogasszony plébániatemplom külső homlokzatát utoljára 24 éve, 1998-ban újították fel, a belső renoválás pedig 2009-ben zajlott.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []