Miben segíthetünk?

Közös élmények, mély beszélgetések, Trina – tovább erősödött a testvérvárosi kapcsolat Gerstettennel

Közös élmények, mély beszélgetések, Trina – tovább erősödött a testvérvárosi kapcsolat Gerstettennel
2022. augusztus 2.

A testvérvárosi kapcsolat erősítése, valamint a Trina kapcsán több napot töltött a Gerstettenben városunk vezetése, a TEVÖ frakció tagjai, illetve Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzatának képviselői. A két település negyedévszázados ”szövetségét" ünnepelték, amelyet a polgármesterek – Fetter Ádám és Roland Polaschek – aláírással pecsételtek meg, tovább mélyítve ezzel a köteléket.

Városvezetőink hungariukomból álló ajándékcsomaggal készültek, valamint egy üvegplakettel, amelyet a Mátrai Üveg-Tükör Kft. ismét térítésmentesen készített el. Az NNÖ tagjai pedig rozmaringgal érkeztek Gerstettenbe, amely növény a németek, svábok életében fontos szerepet játszott és játszik mind a mai napig.

Soha ekkora delegáció nem kapott még meghívást testvérvárosunkba, Pilisvörösvár képviselői mozgalmas napokat tudhattak maguk mögött. Pénteken a Trina projektben résztvevő német, magyar és francia diákok, illetve tanáraik koncertjén, míg szombaton a testvérvárosi kapcsolat jubileuma alkalmából rendezett ünnepségen vettek részt. Vasárnap egy örömzenélésbe torkolló frühschoppen tette fel az i-re a pontot a számos egyéb, mozgalmas program mellett. Ez utóbbi eseményt a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar zenészei nyitották meg Spanberger Zsolt vezényletével, az említett közös muzsikálásba pedig végül Fetter Gábor és Lovász Ernő képviselő is bekapcsolódott.

„Igazán tartalmas napokat tölthettünk el Gerstettenben és a környező településeken. Ottlétünk alatt mély, ezzel együtt igazán közvetlen beszélgetéseket folytattunk testvérvárosunk képviselőivel, ez a fajta nyitottság pedig még szilárdabbá tette ezt a a régóta fennálló kapcsolatot, köteléket” – mondta Fetter Ádám polgármester.

A következő találkozásra nem kell sokat várni, testvérvárosainkból – köztük Gerstettenből is – érkezik delegáció a Vörösvári Napokra, amely esemény ugyancsak a 25-ös szám köré fonódik hiszen Pilisvörösvár várossá nyilvánításának negyedévszázados fennállását ünnepeljük idén.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []